U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno nasjeckanu ljutiku i češnjak te pirjajte dok ne postanu zlatno-žute boje. Dodajte sol.
Kad ljutika uvene, dodajte pelate. Pustite da se kuha dok rajčica ne omekša i pusti svoje sokove, otprilike 10-15 minuta.
Ulijte ocat i pustite da proključa.
Dodajte ribe, a nakon kratkog vremena ulijte i bijelo vino te dodajte sve ostale sastojke, osim peršinovog lista.
Dolijte još vode i pustite da brudet pirja 30 minuta.
Kad je gotov, posipajte ga sitno nasjeckanim peršinovim listom.
Tijekom kuhanja brudet nije dobro miješati, da se riba ne raspadne. Dovoljno je samo protresati posudu u kojoj se kuha.
Dodajte palentu u kipuću blago posoljenu vodu. Kad zavrije, kuhajte ju miješajući još oko 10 minuta.
Zatim dodajte maslinovo ulje.
Poslužite brudet s palentom. Dobar tek!