Recepti

Dagnje na buzaru

1h

Brz i jednostavan recept za sve ljubitelje školjka. Potrebno vam je svega par namirnica, malo vremena i truda za ovaj ukusan recept. Savjet: Pripremite i domaći kruh kojeg ćete umočiti u “toć”.

Brudet

50min

Brudet je tradicionalno dalmatinsko jelo. Važno je da ga kuhate na laganoj vatri i ne miješate prilikom kuhanja te da je lonac u kojem spremate brudet dovoljno širok. Dobit ćete neodoljivo morsko jelo koje je najbolje uz palentu, tjesteninu ili domaći kruh.

Crni rižot

(3)
1h 5min

Rižoto koje je ime dobio po svojoj specifičnoj boji. Radi se o rižotu od sipe koji je obojan njenim crnilom. Ukoliko nabavite svježu jadransku sipu, ovaj će rižoto biti još bolji.

Gregada

1h 10min

Gregada je kombinacija juhe i glavnog jela, koja se za razliku od brudeta kuha na jakoj vatri. Za dobru gregadu potrebna vam je kvalitetna riba, krumpir, bijelo vino i začini.

Popara

40min

Jelo slično gregadi, kombinacija ribe i krumpira, oduševit će svakoga. Možete koristiti bijelu ribu koja vam je dostupna, a popara će biti najbolja sa svježom ribom.