Popara

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Popara by Shutterstock Shutterstock
Jelo slično gregadi, kombinacija ribe i krumpira, oduševit će svakoga. Možete koristiti bijelu ribu koja vam je dostupna, a popara će biti najbolja sa svježom ribom.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgribe (šanpjer, škarpina, ušata, salpa, cipal, veće bukve)
500 gkrumpira
50 mlmaslinova ulja
1crveni luk
5 češnja češnjaka
Vezica peršina
Lovorov list
Papar u zrnu
Sol

Priprema

1 Narežite ribu i krumpir

Očistite ribu i izrežite je na veće komade. Krumpir narežite na ploške. 


2 Stavite sastojke u lonac

Na dno širokog lonca poslažite ploške krumpira tako da prekriju dno. Na to rasporedite komade ribe. Svakako stavite ribu s glavom (u njoj je prava slast). Na to rasporedite na kolute narezani crveni luk, pa dodajte nasjeckani češnjak, peršin, list lovora, papar u zrnu, prstohvat soli i malo maslinovog ulja. 


3 Ulijte vodu

Oprezno polijte hladnom vodom, tek toliko da sve bude pokriveno. 


4 Kuhajte 

Kuhajte 20-tak minuta na laganoj vatri. Nemojte miješati- samo protresite. 


5 Poslužite

Servirajte, najbolje u zdjeli u kojoj se kuhalo. Sve zalijete s malo maslinova ulja, pospite svježim sjeckanim peršinom, paprom i kriškama limuna.

Pero Savanović
Pero Savanović
Chef