Riblja jela

Riblja jela
Okruglice od tune
(11)
40min

Vrlo jednostavne za pripremiti, ove okruglice zadovoljit će i najveće izbirljivce među vama. Nenametljivog su okusa, a jednako sočne kao i klasične mesne okruglice. Odlične su kao međuobrok, a kao glavno jelo možete ih kombinirati uz gotovo sve.

Školjke Sv. Jakova s lećom, pancetom i pireom od celera
(10)
50min

Školjke Svetog Jakova spadaju u namirnice koje vrlo često možemo vidjeti u visokoj gastronomiji. Možemo je pripremiti sirovu i termički obrađenu. Kod nas se vrlo često priprema gratinirana i na žaru s češnjakom i peršinom. Za ovaj blagdanski recept odlučio sam se za hrabriju hedonističku kombinaciju s pancetom, dinstanom lećom i pireom od celera. Panceta jelu daje aromu i fantastičan okus, a sve se fino upotpunjuje s okusom leće i aromom pirea od celera.

Marinirane srdele
(9)
1h 10min

Za pripremu ovog jela potrebne su vam svježe srdele i kvalitetno domaće maslinovo ulje. Mariniranjem srdela preko noći istaknut ćete morski okus ribe.

Riba u tempuri s pivom i krumpirićima
(9)
40min

Ovaj autentični recept recept za ribu u tempuri s pivom i krumpirićima oduševit će sve ukućane. Poslužite s tartar umakom, svježe cjeđenim sokom od limuna ili umakom po želji.

Perkelt od soma
(9)
1h 5min

Perkelt od soma tradicionalna je delicija iz Slavonije i Baranje, a napravljena je od odrezaka soma, luka, češnjaka, mljevene crvene paprike, blage i ljute, te slanine. Poslužuje se uz domaće rezance pomiješane sa sirom i slaninom.

Bake kuhaju: Riba na bijelo
(8)
1h 20min

Baka Marta iz Malog Lošinja nam je pokazala kako po starinski priprema ribu na bijelo.

Hobotnica ispod peke
(8)
1h 40min

Tradicionalno dalmatinsko jelo koje se voli u svim krajevima Hrvatske. Hobotnica se prvo pirja kako bi omekšala, zatim se peče pod pekom uz krumpir i češnjak. Bijelo vino se dodaje kako bi ubrzalo proces kuhanja.

Najbolji tuna-sendvič
(8)
10min

Na profilu The Succulent Bite pronašli smo video-recept za jedan jako primamljiv sendvič s tunom. Oni su ga nazvali najboljim, a moramo priznati da se upravo takvim i čini.

Gulaš s lignjama i slanutkom
(7)
1h 15min

Ukusan morski gulaš s lignjama i slanutkom. Jednostavan je za pripremu jer se sve radi u istom loncu.

Ribarska lešada
(6)
1h 20min

Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.

Kozice na buzaru
(6)
15min

Kozice se savršeno slažu s rajčicom, češnjakom i maslinovim uljem.Dodajte još bijelo vino i malo začina i imate zdrav obrok prepun aroma.Ovaj recept s klasičnim sastojcima mediteranske kuhinje brzo se i jednostavno sprema.

Tartar od jadranske palamide s tostiranim bučinim sjemenkama
(5)
10min

Palamida je plava riba koja je kvalitetom u rangu s tunom, no cijenom je povoljnija. U ovom jelu je kombinirana sa soja umakom, senfom, kaparima te tostiranim bučinim sjemenkama. Tartar poslužite uz domaći kruh.

Popara
(5)
40min

Jelo slično gregadi, kombinacija ribe i krumpira, oduševit će svakoga. Možete koristiti bijelu ribu koja vam je dostupna, a popara će biti najbolja sa svježom ribom.

„Cappuccino“ od krumpira, sipa i tartufa
(5)
55min

Kombinacija pirjanih sipa, pirea i crnih tartufa oduševit će vaše goste okusom i izgledom. Poslužite uz kvalitetno vino i uživajte.

Kozice sa salsom od avokada
(5)
23min

Kozice i avokado su odlična kombinacija, a uz dodatak rajčice, maslinovog ulja i luka dobit ćete fantastično osvježavajuće predjelo. Za još bolji efekt predlažemo da jelo servirate u koži avokada koja je ostala nakon dubljenja.

Jadranska hobotnica
(5)
55min

Kombinacija tople kuhane hobotnice i hladne kreme od maslinovog ulja pružit će vam jedinstven doživljaj za nepce. Poslužite s listićima kadulje.

Tjestenina s tunom i cherry rajčicama iz jednog lonca
(5)
35min

Ova malo sofisticiranija verzija tjestenine s tunom i dalje je vrlo jednostavna za pripremu jer sve radimo u jednom loncu.

Mousse od lososa
(5)
30min

Ukoliko ste ljubitelj lososa, vaše nepce bit će vam zahvalno za nezaboravan užitak koji ćete mu priuštiti ovim jelom.

Gusta riblja juha
(5)
35min

Stjepan Vukadin iz Rogoznice, jedan od najboljih mladih kuhara na domaćoj gastro sceni novi je član žirija MasterChefa, a u nastavku nađite recept za njegovu gustu riblju juhu.

Kozice s rajčicom i palentom
(5)
40min

Aromatične pržene kozice u umaku s rajčicom i češnjakom odlično se slažu s nježnom i kremastom palentom. Poslužite ovo kao predjelo ili snack na druženju.

Index kuhinja

Tko kaže da uz slastice ne možete paziti na liniju? Imamo jedne brze, mekane i sočne

Tko kaže da uz slastice ne možete paziti na liniju? Imamo jedne brze, mekane i sočne

U OBILJU kolača ponekad nam je potreban predah, pa rado pripremamo kombinaciju keksa od zobenih pahuljica, čokolade i voća. Koristi se nekoliko kvalitetnih sastojaka koji kekse čine mekim i sočnim, a ovo nam je jedan od najboljih recepata.
Kolač s bijelom čokoladom, malinama i pistacijom izgleda kao nacrtan, tu je i recept

Kolač s bijelom čokoladom, malinama i pistacijom izgleda kao nacrtan, tu je i recept

KOMBINACIJA bijele čokolade, malina i pistacija zvuči sjajno, pa zašto ne napraviti kolač koji je spoj ovih mnogima omiljenih sastojaka? Ovaj smo recept pronašli kod naše čitateljice Suzane Kišiček, a u pitanju je kolač od gotovih rozen kora, s bijelom čokoladom, malinama i pistacijom.
Jedno jednostavno ličko jelo simbolizira hladnije dane, radite li ga i vi?

Jedno jednostavno ličko jelo simbolizira hladnije dane, radite li ga i vi?

KRUMPIR je jedna od najčešćih namirnica u domaćinstvima. Osim što se koristi kao omiljen prilog, ponekad ga pripremamo i kao glavno jelo. Posebno volimo ovaj lički specijalitet nastao kao siromašno, ali zasitno jelo.