Riblja jela

Riblja jela
Školjke Sv. Jakova s lećom, pancetom i pireom od celera
(10)
50min

Školjke Svetog Jakova spadaju u namirnice koje vrlo često možemo vidjeti u visokoj gastronomiji. Možemo je pripremiti sirovu i termički obrađenu. Kod nas se vrlo često priprema gratinirana i na žaru s češnjakom i peršinom. Za ovaj blagdanski recept odlučio sam se za hrabriju hedonističku kombinaciju s pancetom, dinstanom lećom i pireom od celera. Panceta jelu daje aromu i fantastičan okus, a sve se fino upotpunjuje s okusom leće i aromom pirea od celera.

Okruglice od tune
(10)
40min

Vrlo jednostavne za pripremiti, ove okruglice zadovoljit će i najveće izbirljivce među vama. Nenametljivog su okusa, a jednako sočne kao i klasične mesne okruglice. Odlične su kao međuobrok, a kao glavno jelo možete ih kombinirati uz gotovo sve.

Salata od hobotnice
(9)
2h 15min

Za pripremu ove salate trebat će vam nešto više vremena, a za početak hobotnicu je potrebno očistiti i skuhati. Neki tvrde kako pluteni čep u vodi s hobotnicom tijekom kuhanja utječe na mekoću, dok drugi tvrde da to nema nikakve veze, ovaj put korištenje plutenog čepa ostavljamo na vama. Dok se kuha, pripremite ostale sastojke za salatu. Salatu po želji umjesto octa možete začiniti i limunovim sokom.

Riba u tempuri s pivom i krumpirićima
(9)
40min

Ovaj autentični recept recept za ribu u tempuri s pivom i krumpirićima oduševit će sve ukućane. Poslužite s tartar umakom, svježe cjeđenim sokom od limuna ili umakom po želji.

Perkelt od soma
(8)
1h 5min

Perkelt od soma tradicionalna je delicija iz Slavonije i Baranje, a napravljena je od odrezaka soma, luka, češnjaka, mljevene crvene paprike, blage i ljute, te slanine. Poslužuje se uz domaće rezance pomiješane sa sirom i slaninom.

Najbolji tuna-sendvič
(8)
10min

Na profilu The Succulent Bite pronašli smo video-recept za jedan jako primamljiv sendvič s tunom. Oni su ga nazvali najboljim, a moramo priznati da se upravo takvim i čini.

Hobotnica ispod peke
(8)
1h 40min

Tradicionalno dalmatinsko jelo koje se voli u svim krajevima Hrvatske. Hobotnica se prvo pirja kako bi omekšala, zatim se peče pod pekom uz krumpir i češnjak. Bijelo vino se dodaje kako bi ubrzalo proces kuhanja.

Bake kuhaju: Riba na bijelo
(8)
1h 20min

Baka Marta iz Malog Lošinja nam je pokazala kako po starinski priprema ribu na bijelo.

Marinirane srdele
(7)
1h 10min

Za pripremu ovog jela potrebne su vam svježe srdele i kvalitetno domaće maslinovo ulje. Mariniranjem srdela preko noći istaknut ćete morski okus ribe.

Tartar umak
(7)
20min

Tartar umak nije teško pripremiti, posebno ako kod kuće imate već gotovu majonezu. Trebat će vam tek par ostalih sastojaka.

Otkoštene pohane srdele
(7)
22min

Možda zvuči komplicirano, ali nije nimalo. Možete ih pripremiti kako god poželite, a nama su se baš jele pohane, polivene s par kapi limunovog soka.

Kozice na buzaru
(6)
15min

Kozice se savršeno slažu s rajčicom, češnjakom i maslinovim uljem.Dodajte još bijelo vino i malo začina i imate zdrav obrok prepun aroma.Ovaj recept s klasičnim sastojcima mediteranske kuhinje brzo se i jednostavno sprema.

„Cappuccino“ od krumpira, sipa i tartufa
(5)
55min

Kombinacija pirjanih sipa, pirea i crnih tartufa oduševit će vaše goste okusom i izgledom. Poslužite uz kvalitetno vino i uživajte.

Jadranska hobotnica
(5)
55min

Kombinacija tople kuhane hobotnice i hladne kreme od maslinovog ulja pružit će vam jedinstven doživljaj za nepce. Poslužite s listićima kadulje.

Mousse od lososa
(5)
30min

Ukoliko ste ljubitelj lososa, vaše nepce bit će vam zahvalno za nezaboravan užitak koji ćete mu priuštiti ovim jelom.

Kozice sa salsom od avokada
(5)
23min

Kozice i avokado su odlična kombinacija, a uz dodatak rajčice, maslinovog ulja i luka dobit ćete fantastično osvježavajuće predjelo. Za još bolji efekt predlažemo da jelo servirate u koži avokada koja je ostala nakon dubljenja.

Srdele lešo i krumpir krema na moderno
(5)
35min

Damir Tomljanović, chef s bogatim iskustvom u domaćim i inozemnim hotelima i restoranima i član žirija ovogodišnjeg MasterChefa, podijelio je s nama recept za srdele s krumpirom u modernoj inačici. "Da sam imao ča drugo pri ruci, možda bi i bolje skuhao, ali moj dida je zna reći: 'Za koga je i dobro je'. Zato dobri moji i pošteni ljudi uživajte u spizi, kako kaže moja kuma, veselite se i vidimo se i čujemo opet kada me ulove i kada budem imao vremena. A do tada sve najbolje od srca i budite dobri prema kuharima, jer oni vas hrane kada se vama ne da kuhati. Inače bi bili gladni. Dobar tek", poručuje chef Tomljenović.

Dagnje na buzaru
(5)
1h

Brz i jednostavan recept za sve ljubitelje školjka. Potrebno vam je svega par namirnica, malo vremena i truda za ovaj ukusan recept. Savjet: Pripremite i domaći kruh kojeg ćete umočiti u “toć”.

Ribarska lešada
(5)
1h 20min

Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.

Kozice s rajčicom i palentom
(5)
40min

Aromatične pržene kozice u umaku s rajčicom i češnjakom odlično se slažu s nježnom i kremastom palentom. Poslužite ovo kao predjelo ili snack na druženju.

Index kuhinja

Deset recepata za povrće zapečeno u pećnici koje odlično paše uz svako meso

Deset recepata za povrće zapečeno u pećnici koje odlično paše uz svako meso

UKUSNA jela s povrćem zapečenim u pećnici - savršena za svaku priliku.
Malo su moderne ove, malo one, ali na kraju se uvijek vratimo bakinim krafnama

Malo su moderne ove, malo one, ali na kraju se uvijek vratimo bakinim krafnama

NAŠA čitateljica Vanja Vukadinović ima recept za krafne svoje bake koji se svidio mnogima.
Probali smo Gorenjka čokolade s bijelom i Gold Lino Ladom, bolje da nismo

Probali smo Gorenjka čokolade s bijelom i Gold Lino Ladom, bolje da nismo

GORENJKA ima čokolade s bijelom i Gold Lino Ladom. Probali smo ih, evo kakve su.