Riblja jela

Riblja jela
Okruglice od tune
(11)
40min

Vrlo jednostavne za pripremiti, ove okruglice zadovoljit će i najveće izbirljivce među vama. Nenametljivog su okusa, a jednako sočne kao i klasične mesne okruglice. Odlične su kao međuobrok, a kao glavno jelo možete ih kombinirati uz gotovo sve.

Školjke Sv. Jakova s lećom, pancetom i pireom od celera
(10)
50min

Školjke Svetog Jakova spadaju u namirnice koje vrlo često možemo vidjeti u visokoj gastronomiji. Možemo je pripremiti sirovu i termički obrađenu. Kod nas se vrlo često priprema gratinirana i na žaru s češnjakom i peršinom. Za ovaj blagdanski recept odlučio sam se za hrabriju hedonističku kombinaciju s pancetom, dinstanom lećom i pireom od celera. Panceta jelu daje aromu i fantastičan okus, a sve se fino upotpunjuje s okusom leće i aromom pirea od celera.

Riba u tempuri s pivom i krumpirićima
(9)
40min

Ovaj autentični recept recept za ribu u tempuri s pivom i krumpirićima oduševit će sve ukućane. Poslužite s tartar umakom, svježe cjeđenim sokom od limuna ili umakom po želji.

Najbolji tuna-sendvič
(8)
10min

Na profilu The Succulent Bite pronašli smo video-recept za jedan jako primamljiv sendvič s tunom. Oni su ga nazvali najboljim, a moramo priznati da se upravo takvim i čini.

Hobotnica ispod peke
(8)
1h 40min

Tradicionalno dalmatinsko jelo koje se voli u svim krajevima Hrvatske. Hobotnica se prvo pirja kako bi omekšala, zatim se peče pod pekom uz krumpir i češnjak. Bijelo vino se dodaje kako bi ubrzalo proces kuhanja.

Bake kuhaju: Riba na bijelo
(8)
1h 20min

Baka Marta iz Malog Lošinja nam je pokazala kako po starinski priprema ribu na bijelo.

Perkelt od soma
(8)
1h 5min

Perkelt od soma tradicionalna je delicija iz Slavonije i Baranje, a napravljena je od odrezaka soma, luka, češnjaka, mljevene crvene paprike, blage i ljute, te slanine. Poslužuje se uz domaće rezance pomiješane sa sirom i slaninom.

Marinirane srdele
(7)
1h 10min

Za pripremu ovog jela potrebne su vam svježe srdele i kvalitetno domaće maslinovo ulje. Mariniranjem srdela preko noći istaknut ćete morski okus ribe.

Tartar umak
(7)
20min

Tartar umak nije teško pripremiti, posebno ako kod kuće imate već gotovu majonezu. Trebat će vam tek par ostalih sastojaka.

Ribarska lešada
(6)
1h 20min

Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.

Kozice na buzaru
(6)
15min

Kozice se savršeno slažu s rajčicom, češnjakom i maslinovim uljem.Dodajte još bijelo vino i malo začina i imate zdrav obrok prepun aroma.Ovaj recept s klasičnim sastojcima mediteranske kuhinje brzo se i jednostavno sprema.

Tjestenina s tunom i salsom
(6)
25min

Ovo jelo može biti super ideja za brzi ručak koji možemo ponijeti i na posao.

„Cappuccino“ od krumpira, sipa i tartufa
(5)
55min

Kombinacija pirjanih sipa, pirea i crnih tartufa oduševit će vaše goste okusom i izgledom. Poslužite uz kvalitetno vino i uživajte.

Mousse od lososa
(5)
30min

Ukoliko ste ljubitelj lososa, vaše nepce bit će vam zahvalno za nezaboravan užitak koji ćete mu priuštiti ovim jelom.

Kozice s rajčicom i palentom
(5)
40min

Aromatične pržene kozice u umaku s rajčicom i češnjakom odlično se slažu s nježnom i kremastom palentom. Poslužite ovo kao predjelo ili snack na druženju.

Jadranska hobotnica
(5)
55min

Kombinacija tople kuhane hobotnice i hladne kreme od maslinovog ulja pružit će vam jedinstven doživljaj za nepce. Poslužite s listićima kadulje.

Tartar od jadranske palamide s tostiranim bučinim sjemenkama
(5)
10min

Palamida je plava riba koja je kvalitetom u rangu s tunom, no cijenom je povoljnija. U ovom jelu je kombinirana sa soja umakom, senfom, kaparima te tostiranim bučinim sjemenkama. Tartar poslužite uz domaći kruh.

Dagnje na buzaru
(5)
1h

Dagnje na buzaru izrazito je jeftino, a toliko ukusno jelo da ćete njime pridobiti i one koji misle da ne vole školjke.

Kozice sa salsom od avokada
(5)
23min

Kozice i avokado su odlična kombinacija, a uz dodatak rajčice, maslinovog ulja i luka dobit ćete fantastično osvježavajuće predjelo. Za još bolji efekt predlažemo da jelo servirate u koži avokada koja je ostala nakon dubljenja.

Lignje iz pećnice s krumpirom i povrćem
(5)
1h 20min

Raskošna morska gozba iz pećnice - sočne lignje pečene do savršenstva uz krumpir i mrkvu, obogaćene notama bijelog vina i začina. Ovaj jednostavan, ali ukusan recept pretvara običnu večeru u pravu morsku avanturu.

Index kuhinja

Advent u Zagrebu upravo je dobio teški hit - brioche punjen ćevapima i kajmakom

Advent u Zagrebu upravo je dobio teški hit - brioche punjen ćevapima i kajmakom

IAKO službeno počinje tek u subotu, gotovo sve lokacije zagrebačkog Adventa već su u punom pogonu. Mi smo našli nešto što će se svidjeti svakome.
Imamo top recept naše čitateljice, otkrila i gdje najradije kupuje čokoladne kapljice

Imamo top recept naše čitateljice, otkrila i gdje najradije kupuje čokoladne kapljice

U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? našli smo još jedan top recept.