Srdele pažljivo očistite od glava, utroba i ljuski. Dobro ih operite, osušite i uvaljajte u oštro brašno. U posudi zagrijte ulje na 180 stupnjeva te u nekoliko tura pecite srdele pazeći da ostanu sočne. Vadite ih na metalni pleh, slažite jednu do druge i posolite.
Luk narežite na tanke listiće, a češnjak i iglice ružmarina sitno nasjeckajte. Na umjereno zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk dok ne omekša i poprimi zlatnu boju. Dodajte češnjak i nastavite dinstati dok ne zamiriše. Podlijte vodom, dodajte lovor, ružmarin, sol, papar i ocat. Ostavite da provrije, smanjite vatru na laganu i kuhajte 30 minuta.
Složite srdele u široku dublju posudu i zalijte pripremljenom marinadom. Ukoliko vam srdele ne stanu u jedan sloj, prekrijte ga lukom i na njega poslažite ostatak srdela. Na kraju zalijte tekućinom koja je ostala od marinade. Ostavite da se ohladi 24 sata te poslužite uz tostiran kruh.