Gulaš s lignjama i slanutkom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 5min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Gulaš s lignjama i slanutkom by iStock iStock

Ukusan morski gulaš s lignjama i slanutkom. Jednostavan je za pripremu jer se sve radi u istom loncu.

Sastojci

Broj porcija
4
500 glignji, očišćenih i narezanih na kolutiće
400 gslanutka, skuhanog
400 gsjeckane rajčice (jedna konzerva)
1veliki crveni luk
2mrkve
2 češnjačešnjaka, protisnuta
2 listalovora
1 žličicasuhog ružmarina
3 žlicevinskog octa
4suhe šljive bez koštica
2 žličicekapara
700 mlvode
sol
papar
maslinovo ulje
svježi peršin

Priprema

1Dinstajte luk i mrkvu

Na maslinovom ulju na laganoj vatri prodinstajte nasjeckani luk i mrkvu oko 10 minuta.


2Dodajte lignje

Zatim dodajte protisnuti češnjak, ružmarin i lovorov list, pa nakon 30 sekundi dodajte lignje narezane na tanke kolutiće i cijele krakove.


Kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.


3Dodajte preostale sastojke

Dodajte nasjeckanu rajčicu, ocat, kapare, isprani slanutak i sitno nasjeckane šljive. Posolite i popaprite, ulijte oko dvije šalice vode i kuhajte otklopljeno na laganoj vatri oko 45 minuta.


4Poslužite

Na kraju dodajte još malo vode ako je pregusto, začinite sitno nasjeckanim peršinom i servirajte toplo s maslinovim uljem.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.