Oslić na bijelo

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Oslić na bijelo
Zaželjeli ste se ribe, ali neda Vam se puno s njom zezati. Ulje, prskanje ti mirisi po kući... Ok, imam stvarno super fini, super zdravi, super jeftin i super brzi rucak na stolu... Rucak iz jednog lonca u 30min.zvuci savršeno...

Sastojci

Broj porcija
4
500 gočišćenih fileta oslića (svježeg ili smrznutog)
800 gkrumpira
1 glavicaluka
2 režnjačešnjaka
2 žlicelista peršina
sol i papar
maslinovo ulje
lovor
začinsko bilje po želji

Priprema

1Pripremite sastojke

Na dno većeg lonca stavite malo maslinovog ulja.


Narežite krumpire na ploške i posložite ih na dno lonca.


Dodajte sloj oslića, ploške luka, sol i papar. Ponavljajte ovaj postupak, dok ne potrošite sve sastojke.


Završite slojem krumpira.


2Kuhajte

Dodajte vode tako da prekrije sve sastojke u loncu, zatim dodajte lovor, peršin i češnjak te dodatne začine po želji.


Kuhajte na srednje jakoj vatri otprilike 25-30 minuta. Tijekom kuhanja ne miješajte jelo, samo povremeno protresite lonac.


3Poslužite

Po želji, na kraju možete dodati još maslinovog ulja i peršina.


Brz, ukusan i zdrav ručak je spreman. Dobar tek!

Mirjana Salopek Jandrić
Mirjana Salopek Jandrić
Kuhar amater
Obožavam kuhati, peći, kuhinja je moje mjesto za odmor.