Oslić na bijelo.

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
Oslić na bijelo.
Zaželjeli ste se ribe, ali neda Vam se puno s njom zezati. Ulje, prskanje ti mirisi po kući... Ok, imam stvarno super fini, super zdravi, super jeftin i super brzi rucak na stolu... Rucak iz jednog lonca u 30min.zvuci savršeno...

Sastojci

Broj porcija
4
500g zaleđenog oslića
800g-1kg krumpira
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
2 žlice lista peršina
Sol, papar, vegeta, maslinovo ulje, lovor

Priprema

Na dno lonca stavite maslinovo ulje.
Posložite krumpir na ploške, po krumpiru oslić i ploške luka. Posolite i popaprite.
Slažite ponovo.
Slažete dok imate ribe, gornji red završite krumpirom.
Dodate vodu da pokrije sve sastojke, vegetu i lovor. Posipate peršinom i češnjakom i kuhate oko 25-30 min. Voda će pokuhati a svi sastojci se skuhati.
Za vrijeme kuhanja lonac samo malo protresite ne trebate miješati.
Slobodno na kraju možete dodati još maslinovog ulja i peršina.
Eto ga imate brz, ukusan a tako zdrav ručak na stolu.
Dobar tek!
Mirjana Salopek Jandrić
Mirjana Salopek Jandrić
Kuhar amater
Obožavam kuhati, peći, kuhinja je moje mjesto za odmor.