Jadranske lignje na padelu

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Jadranske lignje na padelu by Shutterstock Shutterstock

Jadranske lignje u tavi tradicionalno su dalmatinsko jelo od svježih lignji, maslinovog ulja, bijelog vina, ribljeg temeljca, češnjaka, peršina i krumpira. Lignje je prvo potrebno očistiti, popržiti na maslinovom ulju s češnjakom i peršinom, a zatim se ulijeva bijelo vino i riblji temeljac te se sve skupa pirja.  

Sastojci

Broj porcija
4
1,2 kglignji
500 gmladog krumpira, narezanog na ploške
300 gmrkve, narezane na ploške
½ češnjačešnjaka
150 mlmaslinova ulja
100 mlbijelog vina
500 mlribljeg temeljca
100 gperšinova lista
sol, po ukusu
papar, po ukusu

Priprema

1 Pripremite lignje

Lignje očistite i operite pod mlazom hladne vode, a zatim ih posušite papirnatim ručnicima. 


2 Pržite

Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i dodajte lignje. Kratko ih pržite, a zatim im dodajte narezani krumpir i mrkvu. Promiješajte, pržite par minuta pa dodajte usitnjeni češnjak. 


3 Podlijte

Podlijte bijelim vinom, a nakon jedne minute dodajte i riblji temeljac. Poklopite i lagano pirjajte otprilike 35 minuta. 


4 Začinite i poslužite

Posolite i popaprite po ukusu te dodajte grubo nasjeckani peršin. Prije posluživanja prelijte s malo maslinovog ulja. 


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.