Moji recepti

Pijani Izidor

30min

Ovo je jedan stari, stari recept koji stoji godinama u bilježnici. Nisam ga radila 20 godina, A znam da je svaki vikend bio na stolu. Pa ajde da se prisjetimo. Kolač je jako jednostavan i ukusan. P.S. Kome je puno ruma, neka malo razrijedi.

Rižoto s butternut tikvom

1h 15min

Butternut tikva mnogima je poznata bar iz dućana. Slatkasta tikva, narančastog mesa. Jedina tikva koja Vam može stajati 2 godine a da neće promjenit okus, izgled i nutritivna svojstva. Super je u juhama, varivima, umacima, rižotima, kolačima a super je i u marmeladama i džemovima.

Stari kolač s jednom jabukom

30min

Lagano kreće jesen s njom nam stižu i razne slastice s kraljicom voća, jabukom. Ostavljam vam recept za starinski kolač koji se napravi za tren, a tako je ukusan.

Pastrva na mamin način

30min

Jel volite ribu? Mi ju često jedemo. Osim morske kod nas se jede i pastrva. Iako je mamina najfinija ja Vam ostavljam njen način pripreme. Pa tko hoće neka proba.

Čokoladni kolač s kupinama

40min

Jedan brzi voćno-čokoladni kolač za početak novog nam tjedna. Jednostavan, brz i ukusan. Pa idemo na recept.

Prhka pita sa šljivama

(9)
50min

Jedna prefina pita sa šljivama koja nestaje u trenu. Možete ju toplu poslužit s kuglom sladoleda a prefina je i hladna uz vruću kavu.

Pita od marelica i kokosa

40min

Evo jedna fina pita da iskoristimo marelice dok ih jos ima.

Jaje na oko u čaši

(6)
20min

Za sve nas koji ne palimo pećnicu po ovoj vrućini jedan brzi receptić. Ovo je krema koju koristim u kolaču jaje na oko. Zašto ne napraviti samo kremu?

Rolice od piletine, slanine i tikvica

35min

Kreće sezona tikvica, pokazat ću vam jedan receptić koji mi ljeti često radimo. Jako je ukusan, djeca ga obožavaju, a uz rižu s blitvom bit će prava kombinacija...

Punjena paprika s piletinom

1h 10min

Ako papriku punimo mljevenim mesom, zašto ju ne napunit i pilećim fileom? Kad poželimo nešto drugačije a opet da je ukusno i brzo možemo i ovako...

Slastičarska krema

10min

Sigurno vam je poznata ova krema. Često ju nađemo u tortama. Meni je poslužila kao brzi ljetni desert.