Srdele s mladim krumpirom i rikulom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Srdele s mladim krumpirom i rikulom

Jedan ukusan, zdrav i jeftin prijedlog za Veliki petak. Ručak za 3 eura.

Sastojci

Broj porcija
3
1 kgsrdela
1 kgmladog krumpira
100 grikole
sol, papar, češnjak, crvena paprika, vegeta za krumpir
maslinovo ulje

Priprema

1 Ispecite krumpir

Krumpir dobro operite, prepolovite, dodajte mu žličicu soli, žlicu maslinovog ulja i malo vegete. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta.


2 Ispecite srdele

Dok se krumpir peče u pećnici, srdele uvaljajte u brašno i ispecite u tavici. Kad se ispeku, napravite preljev.


3 Napravite preljev

Pomiješajte 3 žlice maslinovog ulja, žličicu soli i crvene paprike, malo papra, režanj propasiranog češnjaka i nekoliko kapi limuna. To prelijte po vrućem, pečenom krumpiru.


4 Poslužite

Začinite rikolu, po njoj složite krumpir i srdelu i poslužite.

Mirjana Salopek Jandrić
Mirjana Salopek Jandrić
Kuhar amater
Obožavam kuhati, peći, kuhinja je moje mjesto za odmor.