Filet lososa s rižom i povrćem

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Filet lososa s rižom i povrćem by Shutterstock Shutterstock

Zdrav, lagan i hranjiv riblji ručak za svaki dan.

Sastojci

Broj porcija
2
300 gsvježeg fileta lososa (s kožom ili bez)
200 ggrašak-mrkva mixa
150 gbasmati riže (ili druge po izboru)
1 žlicamaslaca
1 žlicamaslinovog ulja
sok pola limuna
sol i papar
svježi kopar ili peršin (po želji)

Priprema

1 Pripremite losos

Filete lososa posolite, popaprite i poškropite limunovim sokom.


2 Ispecite na tavi

U tavi zagrijte maslinovo ulje i pecite losos 3-4 minute sa svake strane, prvo s kožom prema dolje ako je ima, dok ne dobije zlatnu boju i ostane sočan iznutra.


3 Pirjajte povrće

U drugoj posudi zagrijte maslac i lagano pirjajte grašak i mrkvu 5-6 minuta dok ne omekšaju, po potrebi ih blago posolite.


4 Skuhajte rižu

Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i promiješajte s malo maslaca ili maslinovog ulja.


5 Poslužite

Na tanjur poslužite rižu, preko nje povrće, a na vrh položite pečeni losos. Po želji pospite svježim koprom ili peršinom i dodajte još malo limunovog soka prije posluživanja.