U srednje veliku tavu stavite 15 ml maslinova ulja i 15 g maslaca te zagrijte na srednje jakoj vatri.
Dodajte nasjeckani luk i crvenu papriku pa pirjajte 7–9 minuta, dok ne omekšaju i lagano ne porumene. Maknite s vatre.
U većoj posudi pomiješajte usitnjeni losos, luk i papriku, krušne mrvice, umućeno jaje, majonezu, Worcestershire umak i začine i sve dobro sjedinite.
Od smjese oblikujte male pljeskavice – otprilike po punu žlicu smjese za svaku – promjera oko 5 cm i debljine 1.5 cm.
U čistu tavu dodajte preostalih 15 ml ulja i 15 g maslaca te zagrijte. Slažite pljeskavice i pecite 3–4 minute sa svake strane, dok ne poprime lijepu zlatno-smeđu boju i budu potpuno pečene. Ako prebrzo tamne, malo smanjite temperaturu.
Gotove pljeskavice izvadite na tanjur obložen papirnatim ručnikom, pa ponovite postupak s ostatkom smjese. Poslužite ih uz tartar umak.