Pljeskavice od lososa

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Pljeskavice od lososa by Shutterstock Shutterstock

Ove pljeskavice od lososa su prhke i sočne, pune okusa, s hrskavim rubovima i lijepim komadićima lososa u svakom zalogaju. Vrlo su jednostavne za pripremu i odličan su način za iskoristiti ostatke pečenog lososa. Nestat će za tren, a najbolje je poslužiti ih uz tartar umak.

Sastojci

Broj porcija
14
400 glososa
30 mlmaslinova ulja
30 gmaslaca
150 gluka
0,5crvene paprike
120 gkrušnih mrvica
1jaje
30 mlmajoneze
5 mlWorcestershire umaka
1 žličicasoli
½ žličicečešnjaka u prahu
1 prstohvatsvježe mljevenog crnog papra
15 gsvježeg peršina

Priprema

1 Zagrijte ulje i maslac

U srednje veliku tavu stavite 15 ml maslinova ulja i 15 g maslaca te zagrijte na srednje jakoj vatri.


2 Prodinstajte povrće

Dodajte nasjeckani luk i crvenu papriku pa pirjajte 7–9 minuta, dok ne omekšaju i lagano ne porumene. Maknite s vatre.


3 Pomiješajte sastojke za pljeskavice

U većoj posudi pomiješajte usitnjeni losos, luk i papriku, krušne mrvice, umućeno jaje, majonezu, Worcestershire umak i začine i sve dobro sjedinite.


4 Oblikujte pljeskavice

Od smjese oblikujte male pljeskavice – otprilike po punu žlicu smjese za svaku – promjera oko 5 cm i debljine 1.5 cm.


5 Ispecite

U čistu tavu dodajte preostalih 15 ml ulja i 15 g maslaca te zagrijte. Slažite pljeskavice i pecite 3–4 minute sa svake strane, dok ne poprime lijepu zlatno-smeđu boju i budu potpuno pečene. Ako prebrzo tamne, malo smanjite temperaturu.


6 Poslužite

Gotove pljeskavice izvadite na tanjur obložen papirnatim ručnikom, pa ponovite postupak s ostatkom smjese. Poslužite ih uz tartar umak.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.