Ragu od glava lignji

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Ragu od glava lignji by Shutterstock Shutterstock
Ragu od glava lignji

Brz i ukusan ragu od glava lignji prema receptu chefa Antonija Brajkovića.

Sastojci

Broj porcija
4
1 režanjčešnjaka
1 žlicamaslinovog ulja
1 žlicanasjeckanog komorača
100 mlbijelog vina
sol, papar
100 mlpasirane rajčice
1 kgtjestenine fuži
1 žličicamaslaca
1 žličicaparmezana
malo soka limuna
500 gglavi od liganja

Priprema

1 Pripremite sve za dinstanje

Narežite luk, češnjak, komorač, glave od lignji i peršin.


2 Dinstajte

Na maslinovom ulju dinstajte luk, dodajte češnjak, komorač i glave od lignji, posolite i popaprite. Dodajte bijelo vino, a kada vino ispari, dodajte pasiranu rajčicu.


3 Dodajte tjesteninu

U umak na vatri dodajte fuže, podlijte vodom tako da ih prekrije, poklopite i ostavite da se kuha. Kada su fuži kuhani, ugasite vatru, dodajte maslac, parmezan, peršin i malo limuna.