U odgovarajućem loncu dovedite posoljenu vodu do vrenja i prema uputama stavite kuhati tjesteninu koju ste odabrali.
U tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte maslac i ulje. Kad se maslac otopi, dodajte zdrobljeni češnjak i popržite ga oko tridesetak sekundi, tek toliko da pusti miris.
Uz stalno miješanje, dodajte brašno i nastavite miješati 1 minutu ili dok se ne pojave mjehurići i smjesa počne lagano krčkati.
Ulijte vrući temeljac uz stalno miješanje kako bi spriječili stvaranje grudica. Za najbolje rezultate, možete se poslužiti pjenjačom.
Dodajte vrhnje, sok od limuna i limunovu koricu. Kuhajte neprekidno miješajući oko 3 minute ili dok se umak ne zgusne. Umiješajte senf te začinite solju i paprom prema ukusu.
Umaku dodajte kozice i uz povremeno miješanje ih pirjajte oko 2 do 5 minuta, ovisno o veličini. Kozice moraju biti u potpunosti termički obrađene, ali imajte na umu da su gotove vrlo brzo.
Ako vam se u ovom trenutku čini kako vam je umak pregust, možete ga malo prorijediti koristeći vodu u kojoj se kuhala tjestenina.
Umak s kozicama prelijte preko tjestenine koju ste skuhali prema uputama proizvođača, pospite s malo vlasca i poslužite.