Riblje polpete

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Riblje polpete by Nina Stojanov @dalmatian_things_with_nina Nina Stojanov @dalmatian_things_with_nina
Riblje polpete by Nina Stojanov @dalmatian_things_with_nina Nina Stojanov @dalmatian_things_with_nina

Kada vam ostane riba, bilo ona kuhana ili pečena – što radite s njom?

Ostaci ribljeg mesa mogu se kvalitetno iskoristiti, te pripremiti ukusni obroci. Uz dobru šalšu od pomidora kao prilog, te pečene tikvice – ovo jelo ćete obožavati!

Recept za ukusne riblje polpete nam donosi Nina Stojanov @dalmatian_things_with_nina

Sastojci

Broj porcija
2
250 gočišćenog mesa ribe
1luk
2češnja češnjaka
sol, papar
2jaja
po potrebi brašna
po potrebi krušnih mrvica

Priprema

1Očistite ribu

Kuhanu ili pečenu ribu očistite od kostiju, usitnite i stavite u zdjelu.


2Začinite ribu

Luk, češnjak i peršin nasjeckajte na sitno. Dodajte sve očišćenom ribljem mesu, začinite i dodajte sok pola limuna.

Dobro sve izmiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

Rukama formirajte polpete.


3Polpete uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice

Izrađene polpete uvaljajte prvo u brašno, zatim u umućena i posoljena jaja i na kraju u krušne mrvice.


4Pržite u dubokom ulju

Pržite ih u zagrijanom dubokom ulju par minuta sa svake strane.


Nina Stojanov
Nina Stojanov