Pržene lignje

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Pržene lignje by Shutterstock Shutterstock

Omiljeni ručak petkom za mnoge bi mogao biti upravo ovaj apsolutni klasik među ribljim specijalitetima - pržene lignje.

Sastojci

Broj porcija
5
1 kilogramlignji
100 goštrog brašna
1 litraulja za prženje
sol

Priprema

1 Pripremite lignje za prženje

Lignje očistite, operite, dobro ocijedite i osušite.


2 Pržite

Narežite lignje na kolutiće, a iskoristit ćete i krakove, uvaljajte sve to u oštro brašno i pržite u dubokom i dobro zagrijanom ulju.


Inače, kako provjeriti je li ulje dobre temperature? Stavite u njega dršku drvene kuhače i kad se počnu stvarati mjehurići, znači da je taman temperature.


Kada lignje budu zlatne boje stavite ih na kuhinjski papir kako bi odstranili suvišnu masnoću. Posolite ih i poslužite uz krumpiriće, tartar ili neki drugi umak po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.