Pržene srdelice

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pržene srdelice by Shutterstock Shutterstock

Srdela je riba koja je kroz povijest prehranjivala siromašno priobalno i otočko stanovništvo tako da joj je pripao status ribe hraniteljice. Zajedno s inćunima i papalinama najhranjivija je mala plava riba. Priprema je brza i jednostavna, a cijena joj je i dalje pristupačna.

Sastojci

Broj porcija
5
1 kgsrdela
300 goštrog brašna
2 žličicesoli
ulje za prženje

Priprema

1 Pripremite srdelice za prženje

Operite i očistite srdelice pa ih ocijedite i posušite na kuhinjskom ubrusu. Ostavite malo da ubrus pokupi vlažnost.


Posušene srdelice uvaljajte u brašno u vrećici. Dio po dio protresite u vrećici da se brašno omota oko srdelica.


2 Pržite ih u tavi

Srdelice pržite u vrućem, ali ne prevrućem ulju, sa svake strane po 2 minute. Pažljivo ih okrečite da se ne raspadnu.


Kad su gotove stavite ih na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće.  Na kraju ih posolite i poslužite uz kriške limuna, pomfrit ili kuhani krumpir i blitvu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.