Oslić iz škartoca

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Oslić iz škartoca by shutterstock shutterstock

Samim time što se priprema u pećnici umjesto na tavi, ovo je jelo prilično zdravo. Poslužite ga uz osvježavajuću salatu.

Sastojci

Broj porcija
3
500 gfileta oslića
300 gkrumpira
1crveni luk
sol
svježi peršin
maslinovo ulje
1 režanjčešnjaka

Priprema

1 Narežite povrće


Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.


Krumpir narežite na deblje ploške i blanširajte kako bi se skratilo vrijeme pečenja. Luk narežite na šnite.


2 Spremite paketiće


List masnog papira premažite maslinovim uljem, na njega stavite malo krumpira, luk i filet oslića. Posolite i polijte s nekoliko kapi maslinovog ulja.


Zamotajte svaki komad u oblik bombona.


3 Pecite


Pecite oko 20 minuta, a za to vrijeme napravite umak od maslinovog ulja, sirno sjeckanog češnjaka i peršina te svježe iscijeđenog limunovog soka.


Poslužite umak uz pečenu ribu s krumpirom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.