Salata od tunjevine i tjestenine

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Salata od tunjevine i tjestenine by Shutterstock Shutterstock

Može biti doručak, ručak ili večera, a ono što će vas posebno iznenaditi je dresing koji je pun okusa, kiselkast i savršeno odgovara tuni i tjestenini. Ako vam ostane skuhane tjestenine koju niste pojeli, ovdje je možete iskoristiti.

Sastojci

Broj porcija
3

Salata

50 gcrnih maslina
1 veća konzervatunjevine u salamuri
250 gskuhane tjestenine

Dresing

3 žlicemaslinovog ulja
2 žlicejabučnog octa
1 žličicasenfa s cijelim sjemenkama gorušice
0,5svježe iscijeđenog soka naranče
sol
papar

Priprema

1 Napravite salatu

Crne masline narežite na kolutiće, a pečenu papriku na trakice. Ocijedite tunjevinu iz konzerve. Ohlađenu skuhanu tjesteninu stavite u zdjelu i dodajte ostale pripremljene sastojke za salatu.


2 Napravite dresing

Maslinovo ulje, jabučni ocat, senf s cijelim sjemenkama gorušice, svježe iscijeđeni sok naranče, sol i papar stavite u jednu manju staklenku, zatvorite i dobro protresite oko 30 sekundi.


Možete raditi dresing i s pjenjačom u zdjelici, no ovaj je način jednostavan i brz, a ako mislite da ste ga napravili previše, samo ostavite dio u staklenci i čuvajte u hladnjaku do dva dana.


3 Pomiješajte

Pripremljenu salatu prelijte izmiješanim dresingom, promiješajte i prije posluživanja dobro ohladite.