Špageti od tikvica s umakom od mljevenog mesa

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Špageti od tikvica s umakom od mljevenog mesa by Shutterstock Shutterstock

Popularni zoodles, ili tjestenina od tikvica, mnogima je omiljena ljetno jelo. Riječ je o rezancima ili špagetima od tikvica koje se pripremaju od sirovih tikvica.



Sastojci

Broj porcija
2
500 gmljevenog mesa
1 žličicamljevene crvene paprike
2češnja češnjaka
sol, papar
1 žličicasuhog bosiljka ili origana

Priprema

1Dinstajte luk i češnjak

Luk i češnjak očistite, nasjeckajte na sitno. U tavi na malo ulja prodinstajte luk i češnjak dok ne postanu staklasti.


2Dodajte mljeveno meso

U tavu zatim dodajte mljeveno meso, začinite soli i paprom, dodajte mljevenu papriku i dinstajte par minuta.


3Dodajte rajčicu

Rajčice operite i nasjeckate, dodajte u tavu, promiješajte i sve zajedno dinstajte 20 minuta. Pred kraj kuhanja dodajte sušeni origano ili bosiljak. Po potrebi možete dodati malo vode.


4Pripremite tikvice

Tikvice operite i osušite. Pomoću posebnog aparata od tikvica izradite "rezance", ako ga nemate tikvice nožem narežite na vrlo tanke štapiće,


5Blanširajte tikvice

Tikvice blanširajte u vrućoj vodi 1-2 minute, pazeći da ostanu hrskave. Procijedite ih i isperite hladnom vodom. Ovaj korak možete preskočiti i poslužiti "sirove" rezance od tikvica.


6Poslužite

U tanjur stavite pripremljene tikvice i prelijte gotovim umakom. Poslužite toplo.





Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.