Na lagano pobrašnjenoj radnoj podlozi razmotajte lisnato tijesto.
Tijesto ravnomjerno premažite pasiranom rajčicom, ostavljajući otprilike 1 cm od rubova tijesta prazno. Na rajčicu poslažite šunku po izboru, po njoj naribajte gaudu, a zatim pospite naribanu mozzarellu.
Tijesto zarolajte po širem djelu i prebacite u zamrzivač na 15 minuta kako bi se stisnulo i lakše rezalo. Izvadite tijesto i narežite na kriške debljine 2,5 cm.
Rolice prebacite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Pazite da ostavite malo razmaka između svake rolice pri slaganju na lim.
Razmutite jaje i pomoću kista premažite svaku rolicu. Pospite origanom po ukusu. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pecite 15 minuta ili dok rolice ne dobiju zlatnu boju.
Ostavite da se kratko ohlade, a zatim ih poslužite s umakom po izboru.