Brzi naan

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Brzi naan by Shutterstock Shutterstock
Brzi naan by Shutterstock Shutterstock
Naan je indijski kruh koji je najsličniji nekakvoj pogači. Za njega postoji mnogo recepata, a ovo je jedan od jednostavnijih - potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i sveukupno pola sata vašeg dragocjenog vremena. Poslužite ga uz hummus, grilano povrće, variva ili bilo koje drugo jelo.

Sastojci

Broj porcija
8
200 gglatkog brašna, ili više po potrebi
1 vrećicapraška za pecivo
280 gtekućeg jogurta
sol
2 žliceulja za nauljiti tavu

Priprema

1 Sjedinite sastojke

U većoj posudi sjedinite brašno, sol i prašak za pecivo. Dodajte i jogurt te umijesite tijesto.


2 Mijesite tijesto

Prebacite na lagano pobrašnjenu površinu i mijesite 2 do 3 minute dok ne postane glatko. U slučaju da vam se lijepi dodajte još brašna.


3 Oblikujte tijesto

Tijesto odmah razvaljajte u pravokutnik dimenzija otprilike 23 x 18 cm te ga razdijelite na osam jednakih dijelova. Svaki komad lagano pobrašnite. Najbolje je da su debljine od otprilike 6 mm.


4 Ispecite

Veliku tavu (može biti obična ili grill) malo nauljite i zagrijte na srednje jakoj vatri.


Njabolje je da pečete po dva naana odjednom, a prije nego ih stavljate na tavu ih još malo razvucite rukama.


Nemojte misliti da su pretanki jer će se malo dignuti za vrijeme pečenja zbog praška za pecivo.


Pecite ih dok ne dobiju mjehuriće i dok ne posmeđe – oko 4minute. Okrenite i pecite još 2 do 4 minute s druge strane. Ponovite postupak s preostalim tijestom.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
102 kcal
Proteini
3.4 g
Masnoće
2.7 g
Ugljikohidrati
15.5 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.