Brza pita od tikvica

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Brza pita od tikvica by Shutterstock Shutterstock

Tikvice se mogu pripremiti na tisuću načina, a ovaj jednostavan recept sigurno će vam biti među top pet.

Sastojci

Broj porcija
5
300 gtikvica
200 gmrkve
3jaja
100 mlsuncokretovog ulja
100 gkiselog vrhnja
300 gglatkog brašna
50 gpšeničnog griza
1 vrećicapraška za pecivo
sol

Priprema

1 Pripremite smjesu

Tikvice naribajte na krupni ribež, posolite, ostavite desetak minuta da puste vodu i dobro ih ocijedite tako da višak tekućine koju puste iscijedite rukama.


U posudu stavite jaja, ulje, iscijeđene naribane tikvice, naribanu mrkvu, te sve ostale sastojke. Smjesu kratko promiješajte dok se ne sjedini.


2 Ispecite

Ulijte smjesu u kalup veličine 20 x 30 cm. Prethodno nauljite i pospite kalup brašnom. Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta dok pita ne dobije zlatnožutu boju.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.