U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
Napravite udubinu na sredini pa ulijte hladnu vodu i maslinovo ulje.
Miješajte pomoću drvene kuhače dok se smjesa ne počne povezivati, a zatim rukama.
Prebacite na radnu površinu (dodatno brašno vam ne bi trebalo biti potrebno) i nekoliko puta preklopite kako biste stvorili kuglu tijesta.
Vratite tijesto u zdjelu, pokrijte krpom i ostavite da se odmara 15 minuta.
Podijelite tijesto na 4 jednaka dijela i oblikujte u kuglice.
Na sasvim lagano pobrašnjenoj površini, razvaljajte svaku kuglicu u krug promjera 18-19 cm. Pokušajte ne dodavati previše brašna jer bi to moglo lepinjice učiniti tvrdima.
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Kada se tava dobro zagrije, kuhinjskim kistom je obilato premažite maslinovim uljem.
Stavite prvu lepinjicu u tavu i pecite 1-2 minute. Na površini bi se trebali pojaviti mjehurići, a donja strana bi trebala biti zlatna s tamnijim smeđim mrljama.
Pomoću lopatice izvadite lepinju iz posude te ponovno premažite površinu tave uljem.
Vratite lepinjicu natrag u tavu i pecite drugu stranu 1-2 min.
Kada je prva lepinjica gotova, zamotajte je u čistu kuhinjsku krpu kako bi ostala topla i mekana.
Ponovite postupak s preostalim lepinjama.
Pečene lepinjice će ostati dobre 2-3 dana, ali ih je najbolje zagrijati na nekoliko sekundi u mikrovalnoj pećnici ili 5 do 10 minuta zamotane u aluminijskoj foliji u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.