Piroške s hrenovkama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Piroške s hrenovkama by Shutterstock Shutterstock

Piroške su najukusnije dok su tople, a ovaj recept sigurno vas neće razočarati.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gbrašna
200 mlmlijeka
1 vrećicasuhog kvasca
1 žličicašećera
200 mltekućeg jogurta
1jaje
1 vrećicapraška za pecivo
1 prstohvatsoli
300 gmalih hrenovki
500 mlulja za prženje
Napomena:

Priprema

1 Pripremite tijesto i oblikujte piroške

Kvasac izmiješajte sa šećerom i toplim mlijekom i pustite desetak minuta da se zapjeni. Dodajte u gltako brašno i od svih sastojaka umijesite glatko tijesto.


Pustite oko pola sata da se digne pa razvaljajte na debljinu od 2 cm i izrežite na komade dužine hrenovki, a širine dovoljne da ih možete zatvoriti.


Stavite hrenovku na sredinu tijesta i oblikujte piroške. Ako ne možete zalijepiti tijesto, utapkajte malo vode na mjesto koje želite spojiti jer tako će se tijesto lakše zalijepiti.


2 Ispržite piroške

U dubokoj posudi u vrućem ulju pecite piroške oko 5 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.


Gotove piroške stavite na papirnate ubruse da se ocijedi višak ulja. Poslužite ih s omiljenim umakom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.