Za početak, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i rešetku stavite na srednju poziciju.
Obložite veliki, plitki lim za pečenje papirom za pečenje.
Odstranite kožice s pilećih zabataka ili prsa. Oštrim nožem odstranite veće komade masnoće s rubova i odstranite višak masnoće s unutarnje strane kožice.
Dobro osušite kožice na papirnatim ubrusima pa ih ravnomjerno rasporedite na papir za pečenje.
Kožice lagano posolite i popaprite te dodatno začinite po želji. Budite umjereni jer će se pileće kožice tijekom pečenja smanjiti čak do 50%, što će koncentrirati začine.
Nije potrebno koristiti ulje jer će se kožice pržiti u vlastitoj masnoći.
Pecite otprilike 20 minuta ili dok ne dobiju smeđu boju i hrskavu teksturu. Gotove kožice bi trebale biti tamno zlatno smeđe boje.
Izvadite ih iz pećnice i ocijedite višak masnoće na papirnatim ubrusima.
Mogu se jesti i tople i hladne, ali su najbolje poslužene tople nakon što se izvade iz pećnice.
Pečene kožice možete pohraniti u hermetički zatvorenu posudu i držati u hladnjaku. Po potrebi, možete ih i ponovno nekoliko minuta zagrijati u pećnici na 180 stupnjeva. U hladnjaku mogu stajati oko tri dana.