Hrskave pileće kožice pečene u pećnici

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Hrskave pileće kožice pečene u pećnici by Shutterstock Shutterstock

U ovom receptu pileće kožice se peku u pećnici u vlastitoj masnoći dok ne postanu hrskave. Brzo se pripremaju i mogu biti odličan prilog raznim jelima ili savršen snack koji se može poslužiti s raznim umacima.

Sastojci

Broj porcija
4
8 komadasirove pileće kože sa zabatka ili prsa
sol
papar
začini po izboru

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Za početak, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i rešetku stavite na srednju poziciju.


Obložite veliki, plitki lim za pečenje papirom za pečenje.


2Pripremite kožice

Odstranite kožice s pilećih zabataka ili prsa. Oštrim nožem odstranite veće komade masnoće s rubova i odstranite višak masnoće s unutarnje strane kožice.


Dobro osušite kožice na papirnatim ubrusima pa ih ravnomjerno rasporedite na papir za pečenje.


3Začinite

Kožice lagano posolite i popaprite te dodatno začinite po želji. Budite umjereni jer će se pileće kožice tijekom pečenja smanjiti čak do 50%, što će koncentrirati začine.


Nije potrebno koristiti ulje jer će se kožice pržiti u vlastitoj masnoći.


4Pecite u pećnici

Pecite otprilike 20 minuta ili dok ne dobiju smeđu boju i hrskavu teksturu. Gotove kožice bi trebale biti tamno zlatno smeđe boje.


5Poslužite ili pohranite

Izvadite ih iz pećnice i ocijedite višak masnoće na papirnatim ubrusima.


Mogu se jesti i tople i hladne, ali su najbolje poslužene tople nakon što se izvade iz pećnice.



Pečene kožice možete pohraniti u hermetički zatvorenu posudu i držati u hladnjaku. Po potrebi, možete ih i ponovno nekoliko minuta zagrijati u pećnici na 180 stupnjeva. U hladnjaku mogu stajati oko tri dana.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.