Tortilja čips

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Tortilja čips by Shutterstock Shutterstock

Vrlo ukusna ljuta grickalica koja se brzo priprema. Uz ovaj tortilja čips odlično ide salsa, namaz od avokada ili humus.

Sastojci

Broj porcija
6
1 pakiranjekukuruznih tortilja
1 žlicabiljnog ulja
3 žlicesoka od limete
1 žličicamljevenog kima
1 žličicačilija u prahu
1 žličicasoli
cimeta
bosiljak i češnjak u prahu po želji

Priprema

1Pripremite

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.


Izrežite svaku tortilju na trokutiće i složite u jedan sloj na papir za pečenje kojim ste obložili lim za pečenje, onaj veliki od pećnice.


U posudi pomiješajte ulje i sok od limete te poprskajte trokutiće tortilje dok ne postanu vlažne.


2 Ispecite

Izmiješajte čili u prahu i sol u maloj posudi i posipajte trokutiće.

Pecite oko 7 minuta. Okrenite svaki trokutić i pecite još 8 minuta ili dok čips ne postane hrskav, ali ne previše smeđ.


Poslužite sa salsom, namazom od avokada ili humus namazom.