Čips od kore krumpira

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Čips od kore krumpira by iStock iStock

Kora od krumpira nije ništa manje hranjiva od njegove mesnate unutrašnjosti i odličan je izvor vlakana. Potrebno ih je brzo iskoristiti, ali ovaj jednostavan recept možete pripremiti dok ste zauzeti pripremanjem drugih stvari.

Sastojci

Broj porcija
2
2veća krumpira
maslinovo ulje
sol
začini po izboru

Priprema

1Ogulite krumpire

Dobro operite i očistite krumpire prije guljenja, zatim ih ogulite gulilicom za krumpir. Kora bi mogla biti predebela ako koristite nož.


Kora krumpira ne može dugo stajati, stoga ju stavite ravno na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.


2Začinite

Kore pokapajte uljem i pospite odabranim začinima. Rukama sve pomiješajte dok kore ne budu ravnomjerno obložene uljem i začinima.


3Pecite u pećnici na 200°C

Provjerite jesu li kore poslagane u jednom sloju i zatim ih stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C dok ne postanu blago smeđe i hrskave, oko 8-10 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.