Pohani sir iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Pohani sir iz pećnice by Shutterstock Shutterstock

Malo tko može odoljeti pohanom siru, a mi vam donosimo recept kako da ga pripremite bez prženja u ulju. U smjesu za paniranje dodajte začine poput timijana, bosiljka ili češnjaka u granulama. Hrskavi sir poslužite uz omiljeni umak. 


Sastojci

Broj porcija
5
500 gzrele mozzarelle
4jaja
½ žličicetimijana
½ žličicebosiljka
100 gbrašna
150 gkrušnih mrvica
sol, po ukusu
papar, po ukusu
ulje u spreju

Priprema

1 Narežite sir

Narežite mozzarellu na prutiće debljine 1 cm te ju osušite pomoću papirnatih ručnika. Stavite u zamrzivač na 20 minuta. 


2 Uvaljajte

Prutiće uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja začinjena sa soli i paprom te u krušne mrvice, u koje ste umiješali timijan i bosiljak. Ponovno umočite u jaja pa opet u krušne mrvice. Stavite u hladnjak na 15 minuta.


3 Pripremite lim za pečenje

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje te na njega poslažite panirane prutiće sira. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Panirane prutiće sira lagano pošpricajte uljem u spreju. 


4 Pecite

Stavite u pećnicu i pecite 5 do 8 minuta, okrenite svaki prutić i vratite u pećnicu na još 5 do 8 minuta.


5 Poslužite

Izvadite iz pećnice i poslužite uz omiljeni umak. 


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.