Kruh s tikvicama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Kruh s tikvicama by Shutterstock Shutterstock

Ovaj kruh se lako zavoli. Mirisan je, hrskave korice i zanimljivog okusa.

Sastojci

Broj porcija
6
150 gglatkog brašna
150 gkukuruznog brašna
1prašak za pecivo
1 žličicasoli
150 mlulja
2jaja
45 mlmlijeka
50 gparmezana

Priprema

1Naribajte tikvice

Naribajte tikvice, lagano ih posolite pa ocijedite i posušite pomoću papirnatog ubrusa.


2Pomiješajte oba brašna i dodajte tikvice

U posudi pomiješajte obje vrste brašna, prašak za pecivo i sol i dodajte ocijeđene tikvice.


3Miksajte jaja i ostale sastojke

Jaja, mlijeko i ulje zajedno izmiksajte pa sve dodajte smjesi brašna i sjedinite.


4Ulijte tijesto u kalup

Pravokutni kalup premažite uljem, lagano pobrašnite, ulijte pripremljeno tijesto, poravnajte ga i pospite parmezanom.


5Ispecite kruh

Kruh pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 45 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.