Ogulite i narežite tikvice na sitne komadiće (nemojte ih ribati jer će postati vodenaste).
Posolite, pokrijte krpom i ostavite postrani.
U zdjeli umutite jaja, kiselo mlijeko (ili jogurt) i ulje.
Dodajte bijelo i kukuruzno brašno, prašak za pecivo i sol. Sve dobro izmješajte dok se dobro ne sjedini.
Dodajte narezane tikvice i smjesu dobro promiješajte pa zatim izlijte u veći lim za pečenje koji ste prethodno nauljenog zagrijali u pećnici.
Zagrijavanjem lima za pečenje će vam kora biti hrskavija i neće se ljepiti prilikom vađenja.
Pecite upećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
Ukoliko želite da vam razljevuša lijepo porumeni, pojačajte temperaturu na 250 stupnjeva 10 minuta pred kraj pečenja.
Izvadite iz pećnice i ukoliko želite, premažite kiselim vrhnjem dok je razljevuša još uvijek vruća.