Punjena jaja s avokadom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Punjena jaja s avokadom by Shutterstock Shutterstock

Klasično predjelo, ali ovaj put s ukusnim, kremastim punjenjem od avokada.

Sastojci

Broj porcija
5
12tvrdo kuhanih jaja
2avokada (oko 400 g)
¼ žličicečešnjaka u prahu
¼ žličicesoli
⅛ žličicepapra
mljevena paprika za posipanje
svježi peršin za posipanje

Priprema

1Prepolovite jaja

Tvrdo kuhana jaja prerežite na pola, nježno izvadite žumanjke i ubacite ih u blender ili multipraktik.


Bjelanjke ostavite sa strane za kasnije.


2Pripremite nadjev

Avokado narežite i ubacite u multipraktik zajedno sa žumanjcima. Dodajte češnjak u prahu, limunov sok, sol i papar. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ako vam odgovara malo grublja tekstura, sastojke možete usitniti i izmiješati ručno pomoću vilice.


Po potrebi prilagodite začine pa smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu.


Nadjevom napunite bjelanjke.


3Poslužite

Pospite s malo mljevene paprike i nasjeckanog peršina. Ostavite u hladnjaku barem nekoliko sati prije posluživanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.