Pašteta od celera

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Pašteta od celera by Shutterstock Shutterstock

Povrtna pašteta od celera koja će vas ugodno iznenaditi okusom.

Sastojci

Broj porcija
8
500 gcelera
1 glavica luka
200 mlvode
130 gmaslaca
2 režnja češnjaka
1povrtna kocka
sol
papar
100 gkrušnih mrvica
3jaja

Priprema

1Naribajte luk i celer

Luk i celer ogulite pa na ribež krubno naribajte.











U lonac ulijte vodu, dodajte naribani luk i celer, maslac narezan na listiće, sitno nasjeckani češnjak, povrtnu kocku, sol i papar.

2Kuhajte na laganoj vatri

Kad voda zakipi, kuhajte još 30min na laganoj vatri, uz povremeno miješanje. Kad je gotovo provjeriti treba li dodati još soli ili papra. Ohladiti.

3Dodajte krušne mrvice i jaja

U ohlađenu smjesu dodajte krušne mrvice i jaja i sve dobro izmješajte.


4Pecite u pećnici

Dobro namastite kalup, pospite krušnim mrvicama, ulijte smjesu i pecite 90 minuta na u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva.


5Ohladite

Ohladite do sobne temperature pa stavite u hladnjak na minimalno 3h, nakon čega je pašteta spremna za posluživanje.





Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.