Quiche s brokulom i rajčicom

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Quiche s brokulom i rajčicom by Shutterstock Shutterstock

Ovaj ukusni quiche s blanširanom brokulom i sočnom rajčicom, uz svježu salatu, može biti odličan lagani ručak ili večera.

Sastojci

Broj porcija
6

Prhko tijesto

200 goštrog brašna
1 žličicasoli
100 gmaslaca
1jaje
1 žlicakiselog vrhnja

Nadjev

400 gbrokule
1velika rajčica (oko 200 g)
100 ggauda sira
4jaja
400 mlmlijeka
sol, papar

Priprema

1Zamijesite prhko tijesto

U posudu stavite brašno i sol. Dodajte hladan maslac narezan na kockice i prstima utiskujte u brašno tako da dobijete mrvičastu smjesu.


Zatim dodajte jaje izmiješano s kiselim vrhnjem i zamijesite tijesto. U slučaju da vam se tijesto jako lijepi za ruke, možete dodati malo brašna, ali nemojte previše jer će tijesto postati tvrdo.


Tijesto umotajte u prozirnu foliju i pustite oko sat vremena u hladnjaku.


2Pripremite rajčicu i brokulu

Rajčicu operite i narežite na tanke ploške.


Brokulu očistite i narežite na manje komade. Stavite u posudu s kipućom slanom vodom i blanširajte 3-4 minute, dok ne omekša, ali ostane hrskava. Zatim je ocijedite i prelijte ledenom vodom kako bi se proces kuhanja zaustavio.


3Pripremite nadjev

Naribajte sir.


Jaja i mlijeko izmiješajte pjenjačom, dodajte sir, narezanu jačicu i blanširanu brokulu, posolite i popaprite.


4Složite quiche

Tijesto izvadite iz hladnjaka i razvaljajte na pobrašnjenoj površini. Zatim ga utisnite u nauljen i pobrašnjen kalup za quiche.


Nadjev prelijte preko tijesta.


5Ispecite u pećnici

Quiche stavite u pećnicu zagrijanu na 185 stupnjeva i pecite 45 minuta.


Ohladite prije rezanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.