U posudu stavite brašno i sol. Dodajte hladan maslac narezan na kockice i prstima utiskujte u brašno tako da dobijete mrvičastu smjesu.
Zatim dodajte jaje izmiješano s kiselim vrhnjem i zamijesite tijesto. U slučaju da vam se tijesto jako lijepi za ruke, možete dodati malo brašna, ali nemojte previše jer će tijesto postati tvrdo.
Tijesto umotajte u prozirnu foliju i pustite oko sat vremena u hladnjaku.
Rajčicu operite i narežite na tanke ploške.
Brokulu očistite i narežite na manje komade. Stavite u posudu s kipućom slanom vodom i blanširajte 3-4 minute, dok ne omekša, ali ostane hrskava. Zatim je ocijedite i prelijte ledenom vodom kako bi se proces kuhanja zaustavio.
Naribajte sir.
Jaja i mlijeko izmiješajte pjenjačom, dodajte sir, narezanu jačicu i blanširanu brokulu, posolite i popaprite.
Tijesto izvadite iz hladnjaka i razvaljajte na pobrašnjenoj površini. Zatim ga utisnite u nauljen i pobrašnjen kalup za quiche.
Nadjev prelijte preko tijesta.
Quiche stavite u pećnicu zagrijanu na 185 stupnjeva i pecite 45 minuta.
Ohladite prije rezanja.