Ciklu operite te stavite kuhati dok ne omekša. Kuhanu ciklu ogulite, narežite na polovice (ovisi o veličini), te posložite u staklenku.
U međuvremenu u loncu zagrijte vinski ocat (kvasinu), vodu, šećer i sol dok ne zakipi. Dobivenom tekućinom zalijte ciklu i ostavite da se kiseli nekoliko dana.
Limun očistite od peteljki te zarežite na rubovima u X. Čili prerežite na pola te mu odstranite koštice i peteljke. U staklenku poslažite limun i čili, te ih posolite i dodajte filtriranu vodu da ih prekrije.
Staklenku ostavite na toplom mjestu 2-3 dana dok se ne počnu formirati mjehurići na površini vode. Kad dovoljno fermentira, preselite staklenku na hladnije mjesto da se proces fermentacije uspori.
Ciklu, limun i čili nožem usitnite na sitne kockice. Prelijte maslinovim uljem te dobro promiješati da dobijete homogenu smjesu.
Zagrijte vrhnje do 80 stupnjeva. U vruće vrhnje umiješajte usitnjeni sir, sol i papar. Sve zajedno izmiješajte štapnim mikserom, dok ne dobijete glatku kremu.
Ohladite. Stavite u dresir vrećicu, te servirajte po želji uz tartar od cikle.