Latkes

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Latkes by Shutterstock Shutterstock

Izraelske palačinke od krumpira.

Sastojci

Broj porcija
2
2velika krumpira
2jaja
60 gglatkog brašna
1 žličicapraška za pecivo
sol, papar
ulje za prženje

Priprema

1Krumpir i luk naribajte i ocijedite

Očišćeni krumpir i luk naribajte i prebacite u čistu kuhinjsku krpu te pomoću nje ocijedite višak vode.


2Napravite tijesto za palačinke od krumpira

Smjesu krumpira i luka prebacite u veliku zdjelu. Dodajte jaja, brašno, sol, prašak za pecivo i papar, te miješajte dok se smjesa ne zgusne.


3Ispecite palačinke

U tavi zagrijte ulje i pomoću žlice ubacujte hrpice smjese. Stražnjom stanom žlice ih zagladite i pecite 5 min sa svake strane dok ne postanu hrskavi.


4Ocijedite i poslužite

Latke prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ocijede i još tople pospite solju. Ponovite s preostalim tijestom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.