Suhe šljive u slanini

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Suhe šljive u slanini by Shutterstock Shutterstock

Ova jednostavna grickalica je odlična kombinacija slatkog i slanog te je idelana za zabave i okupljanja.

Sastojci

Broj porcija
5
400 gsuhih šljiva bez koštica
200 gslanine, tanko narezane
200 gmaslina bez koštica, prepolovljenih
čačkalice

Priprema

1Pripremite šljive

Zagrijte pećnicu na 200°C.


Pripremite suhe šljive tako što ćete svaku napuniti polovicom masline i zamotati u tanki komad slanine. Svaku šljivu probodite čačkalicom kako slanina ne bi otpala.


2Ispecite u pećnici

Složene šljive položite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.


Pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta ili dok slanina ne postane zlatno smeđa i hrskava.


Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.