Liptauer namaz

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Liptauer namaz by Shutterstock Shutterstock

Ovaj pikantni sirni namaz klasik je austrijske, mađarske i slovačke kuhinje. Lako ga možete pripremiti doma, u doslovno 10 minuta. Možete koristiti ovčji ili kozji sir, kvark ili obični svježi sir. Savršeno se slaže s raženim kruhom uz malo svježeg vlasca.

Sastojci

Broj porcija
6
250 gsvježeg sira
3 žlicecrvenog luka
1 žličicasjemenki kima
1 žličicaslatke mljevene paprike
1 žlicasitno sjeckanih kapara (ako želite)
1 žlicasitno sjeckanih inćuna (ako želite)

Priprema

1Pripremite sastojke

Prije pripreme namaza ostavite sir pola sata na sobnoj temperaturi. Sitno nasjeckajte kapare, inćune i luk.


2Dobro promiješajte sve sastojke kuhačom

Sve sastojke stavite u zdjelu i jako miješajte drvenom kuhačom dok se dobro ne povežu. Možete i mikserom.


3Pustite da odstoji sat vremena prije posluživanja

Neka namaz odstoji 1 sat prije posluživanja u hladnjaku. Odlično se slaže uz raženi kruh, s malo sitno nasjeckanog vlasca posutog po namazu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.