Punjeni baguette

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjeni baguette by Shutterstock Shutterstock

Navikli smo na baguette mazati paštetu ili krem sir, no kad ga probate u ovom izdanju oduševit će vas. Baguette punimo mješavinom sira, jaja i šunke te ga dodatno zapečemo u pećnici.

Sastojci

Broj porcija
4
1baguette
2jaja
1 žlicavrhnja
50 gslanine, nasjeckane na kockice
100 ggaude, naribane
50 g mozzarelle, naribane
1 žličicaperšina, nasjeckanog
Sol i papar, po okusu

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Odrežite vrh baguetta i izdubite unutrašnjost. 


2 Pripremite nadjev

U većoj posudi umutite jaja i vrhnje. Dodajte naribanu gaudu, slaninu, peršin i začine te promiješajte. Napunite baguette i prebacite ga na lim.


3 Ispecite

Stavite lim u pećnicu i pecite 15 minuta. Izvadite, nadjenite naribanom mozzarellom te vratite u pećnicu na 5 minuta. Poslužite odmah.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.