U veću posudu stavite brašno i prstohvat morske soli. U drugu posudu, srednje veličine, stavite toplu vodu i kvasac i miješajte vilicom dok se kvasac ne otopi. Dodajte prstohvat brašna i dobro promiješajte, a zatim ulijte u smjesu s brašnom.
Smjesu miješajte vilicom, a zatim rukama umijesite tijesto. Prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu i mijesite otprilike 5 minuta dok ne dobijete elastično i glatko tijesto.
Rukama oblikujte kuglu i prebacite u nauljenu posudu te prekrijte čistom i vlažnom kuhinjskom krpom. Ostavite na toplom mjestu otprilike 1 sat ili dok se ne udvostruči.
U međuvremenu u posudi, srednje veličine, pomiješajte 1 žlicu maslinovog ulja i balzamičnog octa. Cherry rajčice narežite na polovice, a tikvice i masline na kolutove pa ih stavite u ulje. Ubacite natrgane listove bosiljka i sve dobro promiješajte.
Nakon što se tijesto udvostručilo, dlanom ga pritisnite da izbacite zrak, prebacite na pobrašnjenu podlogu i kratko mijesite dok ne postane glatko.
Pomoću valjka razvaljajte tijesto u oblik pravokutnika, a zatim po cijeloj površini jednolično razmažite crveni pesto. Rasporedite smjesu s tikvicama te rukama natrgajte mozzarellu, na manje komade, pa poslažite po vrhu.
Tijesto zamotajte po dužini, a zatim s oštrim nožem narežite na dvanaest komada.
Koristite tavu promjera 26 cm i otpornu na toplinu. Na ostatku maslinovog ulja, kružno, poslažite komade jedan blizu drugoga, s nadjevom okrenutim prema gore.
Prekrijte krpom i ostavite 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Pecite otprilike 35 minuta ili dok tijesto ne postane hrskavo i zlatne boje.
Okrenite tijesto, iz tave, pomoću većeg tanjura, a zatim preokrenite na dasku i ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.