Pohane punjene paprike

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Pohane punjene paprike by Shutterstock Shutterstock

Jedu se kao predjelo ili prilog, nama su dovoljne i kao samostalni obrok. Najčešće se pune tvrdim sirom, ali možete ih puniti i šunkom, topljenim sirom, šampinjonima...



Sastojci

Broj porcija
4
8crvenih rog paprika
8šnita dimljenog sira
3jaja
brašno
krušne mrvice
sol

Priprema

1Ispecite paprike

Paprike ispecite na tavi ili roštilju, premjestite u posudu, pokrijte prozirnom folijom kako bi se uparile i ostavite da se ohlade. Ohlađenim paprikama skinite kožicu i izvadite sjemenke.


2Nadjenite paprike

Svaku papriku nadjenite debljom šnitom dimljenog sira.


3Panirajte paprike

Papriku punjenu sirom uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja pa u krušne mrvice.


4Pržite paprike

Panirane paprike pržite u dubokom ulju sa svake strane nekoliko minuta. Pržene paprike posložite na papirnati ručnik kako bi upio višak masnoće.


5Poslužite

Poslužite vruće kao predjelo, prilog ili samostalno jelo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.