Pissaladiere

Vrijeme pripremePriprema
35min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Pissaladiere by Shutterstock Shutterstock
Pissaladiere by Shutterstock Shutterstock
Pissaladiere by Shutterstock Shutterstock

Pissaladiere ili tart s lukom, maslinama i inćunima specijalitet je s juga Francuske koji je jednako ukusan topao i hladan. Želite li skratiti vrijeme pripreme umjesto tijesta s kvascem poslužit će i gotovo lisnato tijesto.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

200 gbrašna
150 mltople vode
2 žličicesuhog kvasca
1 žlicamaslinovog ulja
sol

Nadjev

1 kgluka
160 ginućuna
60 gcrnih maslina
4 žlicemaslinovog ulja
timijan

Priprema

1Umijesite tijesto

U posudu stavite brašnosol i kvasac. Dodajte vodu, ulje, promiješajte i umijesite glatko tijesto. 


2Dignite tijesto

Premjestite tijesto u posudu, pokrijte prozirnom folijom ili čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se diže 45 do 60 minuta.


3Popržite luk, blanširajte rajčicu

Dok se tijesto dižezagrijte ulje u velikoj tavi dodajte sitno nasjeckani luk i lagano pržite 15 minuta dok ne postane staklast. Rajčice blanširajte u vrućoj vodi, ogulite kožicu i narežite na kocke.


4Dodajte ostale sastojke

U tavu dodajte nasjeckanu rajčicu, timijan, posolite i popaprite pa kuhajte povremeno miješajući 30 minuta dok luk ne omekša. Gotovi nadjev ostavite da se malo prohladi.


5Razvaljajte tijesto

Dignuto tijesto razvaljajte na dimenziju lima za pečenje i preselite ga u lim obložen papirom za pečenje.


6Stavite nadjev

Po pripremljenom tijestu rasporedite nadjev od luka, posložite inćune i dodajte na kolute nasjeckane crne masline.


7Stavite peći

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 25-30 minuta.






Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.