Pažljivo očistite srdele od središnje kosti. Manje kosti su prihvatljive jer će se usitniti tijekom miješanja.
Sve sastojke sitno nasjeckajte pa u dubokoj zdjeli ili multipraktiku pomiješajte srdele i maslac.
Nakon što postignete jednoličnu teksturu, postepeno dodavajte sok od limuna, kapare, kisele krastavce, češnjak, luk, senf i krem ili topljeni sir.
Upotrijebite vilicu kako biste gnječili i miješali sastojke sve dok ne postignete željenu teksturu. Ova metoda omogućava vam da postupno prilagođavate sastojke prema vlastitom ukusu, ali možete koristiti i multipraktik ili električnu sjeckalicu.
Nakon što ste postigli željenu teksturu, dodajte sol, papar i svježi peršin. Ponovno kušajte i prilagodite okuse po potrebi.
Poslužite paštetu na kriškama tosta ili svježeg kruha.
Ukoliko se pašteta čuva u dobro zatvorenoj posudi u hladnjaku, može trajati do 5 dana.