Pašteta od prženih srdela

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Pašteta od prženih srdela by Shutterstock Shutterstock

Pašteta od prženih srdelica je ukusna delikatesa koja predstavlja odličan način za iskorištavanje prženih ribica preostalih od ručka. Transformirajte ih u elegantnu paštetu koja će oduševiti sve koji je probaju. Sastojke možete prilagoditi prema svom ukusu, a za najbolje rezultate preporučujemo postepeno dodavanje i ručno miješanje svih sastojaka.

Sastojci

Broj porcija
6
400 gprženih srdela
50 gmaslaca, sobne temperature
sok pola limuna
2 češnjačešnjaka, protisnuta
0,25 glaviceluka, sitno nasjeckanog
1 žlicasenfa (ili po ukusu)
1 žlicakapara, sitno nasjeckanih
2kisela krastavca, sitno nasjeckana
20 gkrem sira ili jedan trokut sir (po želji)
svježi peršin
sol i papar

Priprema

1Očistite srdele

Pažljivo očistite srdele od središnje kosti. Manje kosti su prihvatljive jer će se usitniti tijekom miješanja.


2Pripremite paštetu

Sve sastojke sitno nasjeckajte pa u dubokoj zdjeli ili multipraktiku pomiješajte srdele i maslac.


Nakon što postignete jednoličnu teksturu, postepeno dodavajte sok od limuna, kapare, kisele krastavce, češnjak, luk, senf i krem ili topljeni sir.


Upotrijebite vilicu kako biste gnječili i miješali sastojke sve dok ne postignete željenu teksturu. Ova metoda omogućava vam da postupno prilagođavate sastojke prema vlastitom ukusu, ali možete koristiti i multipraktik ili električnu sjeckalicu.


Nakon što ste postigli željenu teksturu, dodajte sol, papar i svježi peršin. Ponovno kušajte i prilagodite okuse po potrebi.


3Poslužite

Poslužite paštetu na kriškama tosta ili svježeg kruha.


Ukoliko se pašteta čuva u dobro zatvorenoj posudi u hladnjaku, može trajati do 5 dana.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.