Cappesante na najjednostavnije

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Cappesante na najjednostavnije

Da bi Vam bolje sjele ove morske kapice, na ovaj način, obavezno prije konzumacije popijte jednu domaću rakijicu.


U Jadranu nalazimo je na pjeskovitom, ljušturastom i muljasto-pjeskovitom dnu na dubini od 5-30 metara. Češća je u područjima gdje ima izvora slatke vode.

Sastojci

Broj porcija
4
16Jakobovih kapica s oklopom
1 grančicaperšina
3 režnjačešnjaka
4 žlicekrušnih mrvica
4 žlicemaslnovog ulja
2 žliceparmezana, naribanog
sol, papar

Priprema

1 Pripremite

Oprane Jakobove kapice posložite na malo zamašćeni protvan.


U tavi aromatizirajte na laganoj vatri maslinovo ulje sa češnjakom.


Na svaku Jakobovu kapicu stavite prstohvat mrvica, prstohvat ribanca, poškropite aromatiziranim uljem, stavite malo sjeckanog peršina i samo kapljicu vode na peršin.


Kad ste sve tako začinili dodajte još soli i papra po želji (pazite da ne bude previše).


2 Ispecite

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pećnica mora biti podešena na gornje grijanje.


Stavite sve u zagrijanu pećnicu i gratinirati (peći) ne više od 2 do 2 i pol minute. U protivnom bi se posušile. Jedite toplo.


Ako ovo radite za predjelo, onda idu 4 komada po osobi. Za glavno jelo 8 komada po osobi, a za prilog blitva na lešo. U oba slučaja poslužite i krišku limuna.