Moji recepti

Fini zalogaji za svaki dan

15min

Zanimljivog okusa, idealni za finger food večeru uz čašu pjenušca ili neki aperitiv (long drink).

Puding od kozica sa espelette ljutom paprikom

3h 30min

Predjelo ili finger food ...ako baš nema espelette paprike, može i neka domaća ljuta.

Grof Maximillian

2min

Osmislio na ideji Negronia

Zadarska zdjela

1h 45min

Ovo sam smišljao dvije godine.

Sabljarka na planinski / Mari e monti/

1h 5min

Spoj kontinenta i mora. Može se učiniti čudnovato, ali apsolutno izvedivo i vrlo zanimljivi fusion okusa.

Bob, paprike, buća i rajčica alla Bagna Càuda s varijacijom

1h 10min

Bagna càuda, što znači "vruće umakanje", "vrući sos" je vrući umak od češnjaka i inćuna u mlijeku, porijeklom iz Pijemonta, Italija. Jelo se poslužuje i konzumira na način sličan fondueu, često kao predjelo ili neki finger food, a u njega se obično umače sirovo ili pečeno ili kuhano povrće. Ovdje sam predložio polijevanje povrća.

Spaghetti s bobom i inćunima

37min

Uzgoj boba malih je zahtjeva za toplinom tako da mlade biljke izdrze temperaturu i do -7 * C i sije se sto ranije; cim vremenski uvjeti dozvoljavaju: pocetkom ozujka do travnja a u mediteranskim podrucjima do listopada.

Cappesante na najjednostavnije

30min

Da bi Vam bolje sjele ove morske kapice, na ovaj način, obavezno prije konzumacije popijte jednu domaću rakijicu. U Jadranu nalazimo je na pjeskovitom, ljušturastom i muljasto-pjeskovitom dnu na dubini od 5-30 metara. Češća je u područjima gdje ima izvora slatke vode.

Fino punjene jadranske lignje

1h 30min

Jadranske su lignje zasigurno jedna od perijanica hrvatske gastronomije. Za ovaj recept je jako bitno da Vam na ribarnici daju dnevno sviježu lignju. …. nadam se da će Vam se dopasti

Salsa Buje

11min

Služi se kao dodatak lešo ribi ili lešo mesu. Izvrsno ide i uz pečeno meso. Može biti i hladna salsa za tjesteninu, ali u tom slućaju obavezno razrijediti sa vodom u kojoj se kuhala tjestenina (cca 1 dcl) te dodavati na tjesteninu dok je još jako topla, pa sve dodatno začiniti sa ribanim sirom.