Priprema
Oprati odreske sabljarke pod mlazom vode, osušiti na kuhinjskom papiru.
Spremite zapršku od brašna i maslinova ulja i zdrobljenog češnjaka, dodajte na kolute nasjeckan poriluk, i dinstajte sa dodavanjem temeljca (do 1 dcl), cca 10 min.
Nakon tih 10 min. dodajte dva lijepa odreska sabljarke i dinstajte po 5 min. sa svake strane.
Izvadite odreske, dodajte u posudu sve gljive nasjeckane na srednje velike kom., te pirjajte 7-8 min., dodavajući malo po malo temeljca /cca 1, 5 dcl/. Solite i paprite po okusu.
Vratite odreske u posudu i uz dodatak još malo temeljca pirjajte još 5-8 min na laganoj vtri sa poluotklopljenim poklopcem.
Oko minutu prije nego kanite maknuti sa vatre dodajte krupnije kidani bosiljak.
Uz ovo se jelo služi domaći kukuruzni kruh.
Limun na fotki je samo ukras….jer ako vam treba limun za popravljanje okusa, zapitajte se da li su vam na ribarnici podvalili i ne baš svježu sabljarku.+
VINO: Sovignon (kontinentalni) može recimo Štrigova.