Priprema
Napravite domaću majonezu (recept vam može na ovome portalu dati i Mate Janković) i stavite hladiti
Meso kozica stavimo u hladnjak na hlađenje (min 120 min)
Na maslinovom ulju pirjamo oklope i glave dok ne dobiju smeđkastu boju. Luk i mrkvu usitnimo i dodamo oklopima i glavama, te zajedno pirjamo 10-ak min. Prelijemo vodom dok namirnice u posudi nisu potpuno prekrivene. Dodamo majčine dušice i kuhamo na laganoj vatri 40 min.
U vrhnje za kuhanje umješamo škrobno brašno, malo maslinova ulja, koncentrat rajčice, šećer. U malo temeljca zblendamo 4-5 repova kozica i također dodamo. Na laganoj vatri ukuhavamo s dodavanjem temeljca dok ne zgusne poput pudinga. Dodati Espelette papriku i sol. Kušajte i korigirajte okuse solju ili temeljcem.
Preliti u nisku posudu ili protvan da zgusne, ohladiti.
Neposredno prije posluživanja, popržiti repove kozica na vrelom maslinovom ulju.
Servirati pravokutnik pudinga na krekeru, istisnuti malo majoneze, posipati sitno narezanim vlascem i položiti vruču kozicu.
VINO: Ja bih Zeleni Silvanac