Priprema
Očišćene plodove koromača (bez vanjskih tvrdih listova) krupno narežite i dinstajte na maslinovom ulju i pola glavice luka. Zalijevajte vinom. Kad omekša dodajte krakove lignji rezane na komadiće.(dinstanje 15 min)
U međuvremenu dinstajete u drugoj posudi na maslinovu ulju drugu, krupno rezanu polovicu luka i masline dodajte pire od paradajza i žličicu šećera. Solite i paprite po želji.( dinstanje 15 min).
U posebnoj posudi pomješajte kruh (gnječeni i razmočen u mlijeku), 1 jaje. i dinstani koromač sa krakovima i lukom. Dodajte malo soli, papra ( pazite sa količinom soli ), pola količine sira i ružmarin.
Punite tom smjesom lignje, zatvorite čačkalicom. Posložite u lagano nauljenu vatrostalnu posudu, te stavite poklopljeno u zagrijanu pečnicu (180 C) na 20 min.
Nakon tih 20 min zalijte spremljenom salsom sa maslinama, posipajte ostatkom parmezana, te nastavite peči otklopljeno još 20 min (zadnjih 3 na 200 C).
Servirajte na vlikom tanjuru po dvije lignje po osobi i malo kuhanog krumpira sa maslinovim uljem, peršinom i limunom.
Vino: Probajte neko mirisno ali konzistentno vino (bijelo) npr. Pinot Sivi.