Salsa Buje

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1min
Ukupno vrijemeUkupno
11min
KompliciranostTežina
Cijena
Salsa Buje
Služi se kao dodatak lešo ribi ili lešo mesu. Izvrsno ide i uz pečeno meso. Može biti i hladna salsa za tjesteninu, ali u tom slućaju obavezno razrijediti sa vodom u kojoj se kuhala tjestenina (cca 1 dcl) te dodavati na tjesteninu dok je još jako topla, pa sve dodatno začiniti sa ribanim sirom.

Sastojci

Broj porcija
4
1 žlicakapara
2 žlicemalvazije
4 žliceribanog Grana sira ili tvrdog kravljeg
1 žlicapinjola, tostiranih
1 žlicahrena, ribanog
1½ šakalista peršina
1½ šakalista bosiljka
1 češanj češnjaka
1chili papričica, bez sjemenki
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Maslinovo ulje, po ukusu

Priprema

Prvo tostirajte pignole 1 min
Sve sastojke ubaciti u multipraktik, osim ulja.
Krenuti sa usitnjavanjem, pa postepeno dodavati ulje
Nastaviti sa mješanjem, dok ne dobijete finu svilenkastu salsu.
Možete dodavati ulje do željene strukture salse (gušće ili rijeđe).
Sol i papar dodajte tek na kraju, nakon što probavanjem ustanovite koliko fali da bude odlićno.
kresimir-medved

Ključne riječi