Francuska kuhinja

Kompleksni umaci, neodoljivi deserti, vino i sirevi glavni su elementi francuske kuhinje koje vam približavamo kroz naš izbor recepata.

Francuska kuhinja
Piletina na lovački način
(13)
1h 50min

Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.

Palačinke s Nutellom
(12)
20min

Klasične, meke i ukusne palačinke uvijek su dobra ideja, a uz ovaj odličan i vrlo jednostavan recept, baš će uvijek uspjeti. Najbolje od svega - sve sastojke imate u kuhinji.

Gougeres
(11)
50min

Ovi savršeno prozračni jastučići sa sirom dio su francuske kuhinje. Odličan su izbor ako tražite ukusan prilog, „finger food“, ali i doručak koji ćete brzo i jednostavno pripremiti.

Dupli čokoladni mousse
(11)
20min

Za pripremu ovog čokoladnog mousse-a trebat će vam samo 3 sastojka – čokolada za kuhanje, bijela čokolada i vrhnje za šlag. Lako se priprema, a najteži dio je čekanje da se mousse ohladi.

Brioche
(10)
1h 33min

Brioche je poznato francusko tijesto koje bi bilo nešto između kolača i kruha. Ovi su zlatni kruščići toliko mekani iznutra, pahuljasti izvana te neodoljivog okusa.

Crème Brûlée
(10)
35min

Ova svjetski poznata slastica sastoji se od bogate, guste kreme od jaja i tvrdog sloja karamele. Krema se kuha na štednjaku ili u vodenoj kupelji, zatim se posipa šećerom koji se karamelizira u pećnici ili brenerom.

Francuski kolač s jabukama
(10)
1h 20min

Donosimo vam recept u kojem je glavna namirnica jabuka, a nije pita ni štrudl od jabuka. Potrebno je oguliti i tanko narezati jabuke te ih pomiješati s ostalim sastojcima i izliti u kalup. Rezultat je sočan, mekan i osvježavajući kolač.

Čokoladni mousse s narančom
(9)
20min

Naranča se odlično slaže u kombinaciji s tamnom čokoladom, a mi vam donosimo recept kako da spojite ta dva okusa. Otopljenu čokoladu možete aromatizirati i likerom od naranče. Lagan i osvježavajući mousse gotov je za manje od pola sata.

Crvena tapenada od pečene paprike
(7)
26min

Paprika je odlična baza za pripremu raznih umaka i namaza s toga vam donosimo recept za pripremu tapenade od pečenih paprika. Poslužiti ju možete uz kruh ili krekere.

Čokoladni soufflé
(9)
30min

Čokoladni soufflé poznati je francuski desert u kojem uživaju svi čokoljupci. Sastoji se od tamne čokolade i pjenaste teksture. Ovaj desert neće vam oduzet puno vremena, a i sama priprema je vrlo jednostavna. Možete ga poslužiti uz kuglu sladoleda od vanilije ili u smjesu dodati ekstrakt naranče.

Puslice
(8)
1h 30min

Lijepi kolačići koji se često koriste kao dekoracija na tortama. Glavni su sastojci bjelanjci i šećer, a mi vam donosimo detalje na koje trebate paziti kako bi ispale savršene baš svaki put.

Ekleri
(14)
1h 40min

Slastica duguljastog oblika napravljena od choux tijesta, odnosno kuhanog masnog tijesta, punjena kremom po izboru i prelivena glazurom. Pecite ih na visokoj temperaturi kako bi izvana bili hrskavi, iznutra šupljikavi.

Domaće lisnato tijesto
(11)
1h 15min

Jednostavan recept za hrskavo domaće lisnato tijesto. Za pripremu tijesta trebate 4 sastojka, a punjenja prilagodite svom ukusu.

Lisnati quiche s feta sirom i špinatom
(5)
50min

Ubacite malo špeka ako ne želite vege verziju.

Macarons
(16)
2h 50min

Imamo recept s kojim će vam macaronsi ispasti kao oni iz francuske slastičarne. Nježne i hrskave kolačiće punili smo kremom s maslacem, a na kraju recepta dodali smo nekoliko savjeta koji će vam dodatno olakšati pripremu.

Princes krafne s kremom od bundeve
(10)
55min

Ove princes krafne dolaze u jesenskom ruhu s punjenjem od bundeve, a mirisom i okusom nas transformiraju u blagdansko raspoloženje.

Beef Bourguignon
(13)
2h 30min

Francuski klasik po receptu slavne Julije Child.

Mini galette s jabukama i karamelom
(8)
55min

Ove rustikalne mini galette s jabukama savršen su jesenski desert! Hrskava kora u kombinaciji sa sočnim jabukama i slanim karamel umakom savršen je spoj okusa.

Tart od luka
(12)
30min

Jednostavno jelo koje možete poslužiti kao predjelo, snack ili večeru idealno je za dane kada nemate vremena za pripremu kompliciranih jela. Naš je recept klasičan, a vi po želji dodajte pršut, pancetu ili dodatke po želji.

Index kuhinja

Imamo recept za tortu iz poznate zagrebačke pivnice

Imamo recept za tortu iz poznate zagrebačke pivnice

ISPECITE doma čokoladnu tortu s pivom, jednostavnije je nego što izgleda.
Recept za slatkiš iz serije Squid Game zaludio je internet

Recept za slatkiš iz serije Squid Game zaludio je internet

SQUID GAME i dalje je top tema, kao i slatkiš iz treće epizode.
Od 11 kiselih kupusa koje smo našli u trgovinama samo jedan ne sadrži konzervans

Od 11 kiselih kupusa koje smo našli u trgovinama samo jedan ne sadrži konzervans

POČELA je sezona kiselog kupusa. Pročešljali smo ponudu.