Francuska kuhinja

Kompleksni umaci, neodoljivi deserti, vino i sirevi glavni su elementi francuske kuhinje koje vam približavamo kroz naš izbor recepata.

Francuska kuhinja
Piletina na lovački način
(14)
1h 50min

Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.

Francuska torta od jabuka
(14)
1h 15min

Svakako isprobajte ovu tortu od jabuka. Tijesto je jednostavno za napraviti i nije pretjerano slatko, korica se lijepo i hrskavo zapeče, a jabuke se savršeno ispeku.

Palačinke s Nutellom
(13)
20min

Klasične, meke i ukusne palačinke uvijek su dobra ideja, a uz ovaj odličan i vrlo jednostavan recept, baš će uvijek uspjeti. Najbolje od svega - sve sastojke imate u kuhinji.

Francuski kolač s jabukama
(12)
1h 20min

Donosimo vam recept u kojem je glavna namirnica jabuka, a nije pita ni štrudl od jabuka. Potrebno je oguliti i tanko narezati jabuke te ih pomiješati s ostalim sastojcima i izliti u kalup. Rezultat je sočan, mekan i osvježavajući kolač.

Gougeres
(12)
50min

Ovi savršeno prozračni jastučići sa sirom dio su francuske kuhinje. Odličan su izbor ako tražite ukusan finger food, ali i doručak.

Flammkuchen
(11)
1h 15min

Jelo koje izgledom podsjeća na pizzu se radi od dizanog tankog tijesta nadjevenog kiselim vrhnjem, lukom i slaninom.

Dupli čokoladni mousse
(11)
20min

Za pripremu ovog čokoladnog mousse-a trebat će vam samo 3 sastojka – čokolada za kuhanje, bijela čokolada i vrhnje za šlag. Lako se priprema, a najteži dio je čekanje da se mousse ohladi.

Brioche
(10)
1h 33min

Brioche je poznato francusko tijesto koje bi bilo nešto između kolača i kruha. Ovi su zlatni kruščići toliko mekani iznutra, pahuljasti izvana te neodoljivog okusa.

Chocolate lava cake
(10)
17min

Jednostavan desert za sve prilike gotov u 15 minuta. Tko ne bi volio čokoladu?

Crème Brûlée
(10)
35min

Ova svjetski poznata slastica sastoji se od bogate, guste kreme od jaja i tvrdog sloja karamele. Krema se kuha na štednjaku ili u vodenoj kupelji, zatim se posipa šećerom koji se karamelizira u pećnici ili brenerom.

Čokoladni mousse s narančom
(9)
20min

Naranča se odlično slaže u kombinaciji s tamnom čokoladom, a mi vam donosimo recept kako da spojite ta dva okusa. Otopljenu čokoladu možete aromatizirati i likerom od naranče. Lagan i osvježavajući mousse gotov je za manje od pola sata.

Crvena tapenada od pečene paprike
(7)
26min

Paprika je odlična baza za pripremu raznih umaka i namaza stoga vam donosimo recept za pripremu tapenade od pečenih paprika. Poslužiti je možete uz kruh ili krekere.

Tartar umak
(7)
20min

Tartar umak nije teško pripremiti, posebno ako kod kuće imate već gotovu majonezu. Trebat će vam tek par ostalih sastojaka.

Quiche iz Bekeraja
(5)
50min

Quiche - 'otvorena' pita od prhkog tijesta po receptu vlasnice zagrebačke pekare Bekeraj.

Madeleines
(3)
55min

Slatki francuski kolačići.

Čokoladni soufflé
(9)
30min

Čokoladni soufflé poznati je francuski desert u kojem uživaju svi čokoljupci. Sastoji se od tamne čokolade i pjenaste teksture. Ovaj desert neće vam oduzet puno vremena, a i sama priprema je vrlo jednostavna. Možete ga poslužiti uz kuglu sladoleda od vanilije ili u smjesu dodati ekstrakt naranče.

Puslice
(8)
1h 30min

Lijepi kolačići koji se često koriste kao dekoracija na tortama. Glavni su sastojci bjelanjci i šećer, a mi vam donosimo detalje na koje trebate paziti kako bi ispale savršene baš svaki put.

Ekleri
(14)
1h 40min

Slastica duguljastog oblika napravljena od choux tijesta, odnosno kuhanog masnog tijesta, punjena kremom po izboru i prelivena glazurom. Pecite ih na visokoj temperaturi kako bi izvana bili hrskavi, iznutra šupljikavi.

Domaće lisnato tijesto
(11)
1h 15min

Jednostavan recept za hrskavo domaće lisnato tijesto. Za pripremu tijesta trebate 4 sastojka, a punjenja prilagodite svom ukusu.

Macarons
(16)
2h 50min

Imamo recept s kojim će vam macaronsi ispasti kao oni iz francuske slastičarne. Nježne i hrskave kolačiće punili smo kremom s maslacem, a na kraju recepta dodali smo nekoliko savjeta koji će vam dodatno olakšati pripremu.

Index kuhinja

Probali smo 14 kupovnih ajvara. Ima nekih koji su pravo čudo, a ima i katastrofa

Probali smo 14 kupovnih ajvara. Ima nekih koji su pravo čudo, a ima i katastrofa

VEĆ dugo želimo isprobati sve kupovne ajvare da vidimo gdje smo s tim, ali nikako da dođe taj dan. Eh, sad kad je malo zahladilo i za doručak se više ne jedu zobene s borovnicama, već kuhane kobasice, na red je došao i naš voljeni ajvar.
Lovac na pizze u Budimpešti, Beču i Bratislavi: Ove pizzerije se isplati posjetiti

Lovac na pizze u Budimpešti, Beču i Bratislavi: Ove pizzerije se isplati posjetiti

BUDIMPEŠTA, Beč i Bratislava... Gdje tu pojesti dobru pizzu? Zna Indexov Lovac na pizze.
Torte i tartovi - koja je razlika i recepti za najpoznatije od obje vrste

Torte i tartovi - koja je razlika i recepti za najpoznatije od obje vrste

TART je u pravilu visok samo oko 2 do 3 centimetra, a sastoji se od tankog sloja prhkog tijesta i punjenja koje može biti slatko ili slano.